Timeline Photos: zet jeugdfoto’s op Facebook met iPhone-app

Je fotoarchief van Facebook organiseren kan met de applicatie Timeline Photos voor de iPhone en iPod touch. De app laat je foto's selecteren en scannen en een tijdsstempel meegeven op Facebook.

Timeline Photos iPhone iPod touchTimeline Photos is een kleine gratis iPhone-applicatie die maar één functie heeft. Het zorgt ervoor dat je foto’s van de telefoon kan selecteren of oude foto’s kan ‘scannen’ om ze daarna te dateren en op Facebook te zetten. Begeleid door een korte beschrijving, kun je zo foto’s uit je verleden met een juist tijdsstempel op het sociale netwerk plaatsen. Het is daardoor natuurlijk ook eenvoudig om vals te spelen met de datering van een foto.

De gehele applicatie is erop ingericht om je Timeline van Facebook te verrijken. Met de Timeline kan je laten zien wanneer je bent geboren, wanneer je eerste stapjes waren en in welk jaar je afstudeerde. Belangrijke gegevens kun je op de website van Facebook doorgeven als ‘levensgebeurtenissen’ maar die tussenstap is in de applicatie niet nodig. Timeline Photos foto toevoegenHet dateren en uploaden van een foto heeft als rechtstreeks gevolg dat een foto op dat moment in je Facebook-timeline zal opduiken.

Nadat je met je Facebook-account bent ingelogd in Timeline Photos, zijn er slechts twee opties voorhanden: een foto uit je album pakken en uploaden, of een foto scannen. Dat laatste is hetzelfde als ter plekke een foto maken, maar de intentie van de app is dat je er een jeugdfoto mee inscant en die op het sociale netwerk plaatst. Wat je werkelijk op de foto zet, zal de app een biet zijn. Ook kan je de datum van elke foto naar je eigen hand zetten. Bij foto’s die je uit het fotoalbum haalt, wordt de originele data van de foto geladen, maar kan je die zonder probleem aanpassen. Nadat je Add to Timeline hebt gedrukt, kan je kiezen een volgende foto naar Facebook te versturen of de mobiele website te bekijken. Daar aangekomen duurt het even voordat de foto zichtbaar is. Als het zover is, krijg je te lezen dat de foto is toegevoegd aan je Timeline. Simpeler kan niet.

Downloaden: Timeline Photos (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2012, 21:24
Categorieën Fotografie en video, Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, herinneringen, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.