iOS game-update: Awesome Land probeert Mario, League of Evil 2, Hamlet en koopjes

League of Evil komt terug op de iPhone en iPod touch en deel 2 van de platformer barst van het testosteron. Ondertussen kan je je zoethouden met een rock-versie van Super Mario Land: Awesome Land.

GU DI Awesome Land iPhone iPod touch headerEen mooi contrast in hoofdpersonages in de iOS game-update van vandaag. In de linkerhoek van de ring vinden we een ietwat onzeker ogend, fragiel riddertje gehuld in een paars harnas. In de rechterhoek staat een opgeklopte strijder die de grootste doodsangsten te lijf gaat met pixelperfecte sprongen en binnenkort zijn opwachting maakt op de iPhone. De wedstrijd wordt gefloten door een roodharige rocker met leren vest en… Mario, ben jij dat?

Mario gone bad: Awesome Land

GU DI Awesome Land screenshotWat als Mario niet steil achterover viel van een weerloze roze bejurkte prinses, maar er liever op uittrok op zijn Harley? Ziehier: Awesome Land. Super Mario Land met een leren jack aan, ruig rood kapsel en zanikende gitaren op de achtergrond. Nee, Nintendo heeft er niks mee te maken en wil vermoedelijk ook niet zoveel met Awesome Land te maken hebben. De gameplay is namelijk een rechtstreekse kopie van de befaamde Mario-spellen, alleen bestuurt het tien keer zo stug. Je springt over gaten en water, smasht steentjes kapot en hopt van wolk naar wolk om verder te komen. Zelfs de levelopbouw komt behoorlijk overeen, met meteen een donker tweede level dat zich tussen twee lichte levels bevindt. Aan het einde van een level hang je geen vlag in een mast, maar zet je een verkeerslicht op groen – en daarmee is het grootste verschil naast de beroerde besturing wel benoemd. Weet je: als je perse Mario op de iPhone wilt, kan je Awesome Land best proberen. Wij vinden de benaming Awesome zelf alleen niet helemaal passen.
Downloaden: Awesome Land (€1,59)

https://www.youtube.com/watch?v=dZeJ3-z7mWc

Stilstaand nadenken: Hamlet

GU DI Hamlet iPhone iPod touchNadat we gisteren al het hooggewaardeerde The Lost City bespraken, is het middelste item van vandaag opnieuw een avontuurlijk denkspel dat je geheel in je eigen tempo kan doorploeteren. Je beleeft het avontuur van Hamlet, een mannetje in een pimpelpaars harnas dat niet al te zelfverzekerd op zijn benen staat. Zonder al teveel introductie word je meteen in het diepe gegooid en zie je maar wat je moet doen. Dat is de gedachte achter elk scherm (lees: elke uitdaging) in het spel. Je ziet een plaatje voor je, daarop kan je verschillende objecten manipuleren en door dat op een enigszins verklaarbare volgorde te doen, ontdek je dingen en kom je verder in het spel. Hamlet heeft een leuke, cartooneske tekenstijl die je meteen op Cartoon Network zou verwachten en heeft ook de rariteit van de gemiddelde tekenfilm aldaar. Zo dien je in het tweede scherm bruikbare objecten te identificeren in een pikzwarte kleurstelling en raak je later in het spel verwikkeld in een eindbaasgevecht zonder dat er sprake is van een gevecht. Tegen die tijd wordt er echter wel 79 eurocent in-app van je verlangd voor het volledige spel. Dat is een tijdelijke prijs die over een tijdje omhoog schiet.
Downloaden: Hamlet! (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=yGbJ9ibMqg8

Trailer van de Dag: League of Evil 2

Zelfkastijding is er in alle vormen op de iPhone en iPod touch. Je kan bijvoorbeeld een heel slecht spel downloaden. Daar zijn er genoeg van. Maar je kan jezelf ook op een prettige manier pijnigen. Twee games in het bijzonder vervullen die taak met verve voor je. Ghostie voor degenen die genoeg hebben aan een besturing met één knop, League of Evil voor degenen die volledige controle over hun spelpersonage willen. League of Evil is inmiddels toe aan een tweede deel dat op 15 februari verschijnt. De Trailer van de Dag verraadt dat het spel er waarschijnlijk geen haar simpeler op is geworden. Rondzwaaiende bijlen kunnen je elk moment onthoofden, maar zijn blijkbaar ook nog steeds goed te ontwijken door een supernauwkeurige besturing. De trailer laat zien dat de appel niet ver van de boom valt. De visuele stijl is wel een tikkeltje over de kop gegaan en dat juichen we toe. League of Evil was ondanks zijn moeilijkheidsgraad niet bijzonder memorabel omdat het de grove pixelstijl hanteerde die bijna elk retro-bedoeld spelletje gebruikt. In League of Evil 2 is de hoofdpersoon bonkiger – als je het al niet een lopende spierbundel wil noemen. Het spel heeft er meteen een smak meer karakter door en het personage past bovendien veel beter bij de game. Eens zien hoe wij volgende week woensdag met dat testosteron kunnen omspringen.

De koopjeshoek

Prijzen, prijzen, prijzen echoot een bekende, soms nakende, Nederlandse radio-dj regelmatig door de ether. De iOS game-update zet elke dag de leukste aanbiedingen op iPhone-gamesgebied en rept liever over afprijzen, afprijzen, afprijzen!

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2012, 19:14
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, mario

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.