The Cartographer toont Google Maps in ouderwetse stijl

De iPhone-applicatie The Cartographer toont kaarten van Google My Maps in een ouderwetse interface.

cartographerThe Cartographer is een kaartapplicatie in een bijzondere stijl: kaarten worden in een antieke stijl op je scherm getoond. De app verscheen al eens in de ‘What’s Hot’– en ‘New and Noteworthy’-sectie van de App Store. Je kunt er Google My Maps mee bekijken, bewerken en offline gebruiken. Er zitten niet alleen handige functies in, maar de gebruikersinterface ziet er ook nog eens gelikt uit. The Cartographer is nauw geïntegreerd met Google My Maps, de dienst waarmee je aangepaste Google-kaarten met markeringen kunt maken (uitleg).


Je kunt een reis plannen op de desktop en deze vervolgens als antieke kaart naar de iPhone sturen. Daarna zijn ze offline te bekijken.

cartographer iphoneOntwikkelaar ‘A Tasty Pixel’ heeft onlangs mogelijkheden toegevoegd om ook kaarten van Google Earth te importeren. Binnen de iPhone-app kun je overigens ook trips plannen of afgelegde trips vastleggen. Tijdens het reizen plaats je markeringen, zodat je achteraf weet waar je geweest bent. Je kunt je trip ook met familie en vrienden delen via Twitter en e-mail.

In de nieuwste versie (1.2) is ook ondersteuning voor Navigon toegevoegd, zodat je naar de aangegeven markeringen op de kaart kunt navigeren. Ga je liever te voet, dan vind je in de app een geïntegreerd kompas met afstands- en richtingsinformatie. Ook nieuw is The Cartographer Clipper, een desktoptool voor de desktop waarmee je informatie van elke website bij Google My Maps kunt vastleggen. Eventueel aanwezige adressen worden automatisch herkend. De app is op het moment van schrijven afgeprijsd van €2,39 naar €1,59.

Downloaden: The Cartographer (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2011, 11:44
Categorieën Navigatie, Reizen
Onderwerpen google, wenskaarten
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.