TextExpander krijgt emoji-ondersteuning

De iPhone- en iPad-app TextExpander kan nu niet alleen maar zakelijk opgemaakte tekst klaarzetten. Je bereidt ook snippets met emoji voor.

TextExpander iPhone iPadZakelijke mails, teksten en standaardalinea’s voorbereiden is niet langer het enige waartoe de iPhone- en iPad-app TextExpander in staat is. Dankzij een nieuwe update van de applicatie kan je ook emoji voorbereiden voor gebruik in andere apps. Door de toevoeging van een zogeheten ‘Emoji snippet group’, kan je teksten met smileys en andere symbooltjes die standaard in iOS zitten, vooraf opzetten zodat je ze op elk gewenst moment vanaf TextExpander naar andere apps kan overzetten.

De nieuwste update rekent ook af met de fout dat TextExpander kan blijven hangen als je een vooraf klaargezette tekst wil tweeten. Het is de enige fix en verbetering die door de dienst van ontwikkelaar SmileOnMyMac wordt vermeld in de update-omschrijving.

TextExpander maakt het mogelijk om snel teksten te schrijven met gebruik van handige verkortingen die je typewerk besparen. Zo kan je tekst voorzien van opmaak zoals een lettertype, links en vetgedrukte of cursieve woorden voordat je de tekst kopieert naar een andere app.

Downloaden: TextExpander (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2013, 14:00
Categorie Productiviteit
Onderwerpen emoji, textexpander

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.