Drie todo-apps met iOS 7-uitstraling: Begin, Finido en Remindfully

Drie nieuwe todo-apps voor iOS 7 op iPhone met 3 nieuwe insteken: Begin, Finido en Remindfully zijn leuk maar moeten in je werkwijze passen.

Todo-apps iOS 7 Finido Begin Remindfully headerDe simpele todo-lijst rukt op. Naast de Pocket Informant Pro’s van deze wereld met verregaande functies voor terugkerende herinneringen en integratie voor agenda en e-mail, zie je steeds meer simpele applicaties die je in zo weinig mogelijk tijd zoveel mogelijk willen laten bereiken. De todo-app die je ook even kan gebruiken voor je boodschappenlijst, zeg maar. Daarvoor ben je niet alleen veroordeeld tot het onlangs vernieuwde Clear. Er zijn drie nieuwe spelers op de markt met elk een eigen steek, en die alledrie hun uiterlijk al afstemden op iOS 7: Finido, Remindfully en Begin.

Begin

Taken maak je aan voor vandaag en morgen. Dat is de insteek van Begin. Als je een taak aanmaakt door de pagina naar beneden te trekken, kies je altijd of een taak voor vandaag ingepland is voor morgen. En met morgen wordt ook echt morgen bedoeld, niet ergens zomaar in de toekomst. Vandaag en morgen staan onder elkaar afgebeeld. Je verplaatst taken van de ene naar de andere dag door ze naar links te trekken. Zo deel je lekker snel je taken in. Naar rechts trekken volstaat om een taak af te vinken – ook als je die pas voor morgen in de planning had staan.

Begin today en tomorrow Begin taken die niet af zijn

Taken die je vandaag en de dag erop niet hebt behandeld, scharen zich onderin een rood vlak dat je naar boven trekt om hem helemaal te lezen. Ook daar heb je weer de mogelijkheid de taak terug te zetten naar je huidige todo’s. Afvinken in de rode zone is niet mogelijk, verwijderen wel. Begin zet er een duidelijke gedachte mee neer: schrijf alleen op waar je echt aan toekomt. De opties zijn verder beperkt. Je kan kiezen tussen een (geautomatiseerde) dag- en nachtstand, stelt een dagelijkse pushherinnering in om je taken bij te werken en voor 89 cent koop je een pakket kleurenthema’s.
Downloaden: Begin – Your daily todo list (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

Remindfully

De Nederlandstalige takenlijst-app Remindfully houd rekening met te grote hoeveelheden werk en hooi op je vork, min of meer. Je kan zogenaamde ‘indachtige momenten’ instellen in de applicatie die je weer even met beide benen op de grond moeten zetten. ‘Je weer even laten ademen of lachen’, aldus de App Store-omschrijving. Je kan de momenten instellen als items op een van je verschillende takenlijsten, op een vast tijdstip laten instromen en zelfs een prioritering meegeven. Je voelt misschien al aan dat Remindfully niet zo minimalistisch is als het zou kunnen.

Remindfully iPhone hoofdmenu Remindfully taken in kleuren

Een taak aanmaken is in Remindfully net zo snel als een woord invoeren met je toetsenbord, maar er zijn meer opties voorhanden als je dat wilt. Zo kan je ook bij de normale taken herinneringen en prioritering kiezen. Bovendien kan je notities toevoegen aan taken. Vanuit het hoofdmenu benader je taken gesorteerd op vandaag of morgen, of benader je de verschillende lijsten waar je de taken aan hebt toebedeeld. Behalve de mindfullness-toevoeging door de indachtige momenten, heeft Remindfully nog een onderscheidende functie: je kan de kleur van taken zelf aanpassen. Een zo leeghoofdig mogelijke todo-app is Remindfully daardoor natuurlijk niet, maar geinig is het wel.
Downloaden: Remindfully (€2,69, universeel, iOS 7.0+)

Finido

Finido is een todo-app met iets meer lef dan de meeste concurrenten voor het voetlicht brengen. De applicatie begint in de introschermen al hoogdravend dat je op het punt staat een bewuster leven te leiden en dat de app je helpt de perfecte werk-leven-balans te vinden, maar al snel wordt duidelijk wat de intentie is: Finido geeft je alleen de taken weer waar je nog aan moet werken en laat ook zien hoe lang je daarmee bezig bent.

Finido iPhone hoofdmenu Finido tijd aangeven dat je werkt

Als je een taak invoert in Finido, ben je nog niet klaar met alleen de naam. De app verlangt ook een deadline, de verwachte tijd die je ermee bezig bent, de belangrijkheid uitgedrukt in sterren en de categorie: thuis, werk of drie zelf in te vullen varianten. Eventueel voeg je een opmerking toe. Het maakt niet uit hoe ver de deadline verwijderd is: zet je taken in Finido. Op de pagina Today laat de app zien waar je vandaag mee aan de slag moet gaan op basis van de deadline, importantie en resterende tijd. Onderin beeld zie je hoelang je met de taken in totaal bezig bent. Vervolgens kan je de taken niet alleen voltooien door ze helemaal naar rechts te vegen, maar kan je in dezelfde veegbeweging ook een andere tijdsaanduiding geven hoelang je in de weer was. Dat gaat per vijf minuten. Het restant dat je nog moet doen, bewaart Finido gewoon voor een volgende dag om je er dan mee te confronteren. In het menu kan je alle taken zien met de kopjes Overview en ook gecompleteerde taken staan in een menu.

Eigenlijk is de werkwijze van Finido heel menselijk. Je maakt in je hoofd immers toch ook een inschatting hoe lang en wanneer je met een taak bezig bent? De app doet gewoon mee aan uitstel. Kom je er vandaag niet aan toe, dan morgen maar. Finido kan echt een verlengstuk zijn van die gedachte.
Downloaden: Finido (€1,79, iPhone, iOS 6.1+)

iOS 7 todo-apps die we eerder bespraken:

  • Clear was de aanstichter van moderne, simplistische todo-apps op iPhone en is ook geoptimaliseerd voor iOS 7.
  • Todo 7 en Todo Cloud zijn takenlijsten als je meer opties wilt. De laatste maakt samenwerken met anderen mogelijk.
  • OmniFocus 2 is verre van simplistisch: todo-app met projecten om in te werken, prioritering, audio-opnames en foto’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2013, 14:30
Categorie Productiviteit
Onderwerpen clear, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.