Marktplaats voor iPhone vernieuwd: onjuist gebruik melden en beter zoeken

De vernieuwde Marktplaats voor iPhone app heeft een nieuw tipsysteem om onjuist gebruik te melden en betere mogelijkheden om te zoeken.

MarktplaatsMarktplaats heeft een update doorgevoerd, waardoor je onjuist gebruik van de handelssite kunt melden via een nieuw tipsysteem op de advertentiepagina’s. En dat is geen overbodige luxe, want de online markt wordt steeds vaker gebruikt voor louche zaakjes en is inmiddels een walhalla voor handelaren die gestolen fietsen of valse festivalkaarten aanbieden. Daarnaast heeft de app nu betere zoekmogelijkheden. Zo kun je zoekresultaten verfijnen door aan te vinken dat je in de titel én de beschrijving van advertenties wilt zoeken. Deze optie vind je na het invoeren van een zoekopdracht onder ‘Filter’.

Ook handig: je kunt nu in advertenties op een kaart zien waar het afhaalpunt zich bevindt. In de categorie Auto, die prominent als icoon op het beginscherm van de Marktplaats-app staat, kon je voorheen alleen de voertuigsoort, merk en model invoeren. Na deze update is de categorie auto’s uitgebreid met de mogelijkheid om recente zoekopdrachten te bekijken en met vrije zoektermen te werken. In de beschrijving van de update geeft Marktplaats aan hard bezig te zijn met het voorbereiden van de iPad-app. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf in een App Store-omschrijving aan haar applicatie veelvuldig te gaan verbeteren. En dat voornemen lijkt Marktplaats waar te maken, want de app is sindsdien bijna iedere twee maanden geüpdatet. Het resultaat is dat de app steeds zelfstandiger ten opzichte van de website wordt: je hebt eigenlijk alle benodigde functies om een advertentie te plaatsen of erop te reageren.

Downloaden: Marktplaats (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

marktplaats kaart en TipsysteemMarktplaats zoeken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2013, 12:30
Categorie Lifestyle
Onderwerpen marktplaats, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.