Swaag: Instagram voor merkliefhebbers

De iPhone-app Swaag is Instagram voor mensen die houden van merken. De applicatie laat je items op de foto's taggen en daarna kan je met jouw producten op de foto een andere foto uitdagen voor een swag battle.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Swaag it iPhone iPod touch Instagram voor merkenVrouwenbladen staan er vol mee: pagina’s waarop niets anders staat dan een persoon met de laatste mode. Ergens in een hoekje in de pagina zie je dan keurig, zij het piepklein, waar de producten vandaan komen die ze draagt. Het jurkje, het kettinkje en de gympen op de achtergrond omdat ze die ook in een van de foto’s kwijt moesten. Swaag is precies dat voor de iPhone. Je maakt een foto van jezelf of haalt een foto uit je album, voorziet het van ‘modieuze’ kleurenfilters en tagt dan de mode-artikelen en accessoires die erop staan om aan de rest van de wereld te tonen.

Swaag merken op foto getagdZou Swaag in het achterhoofd al rekening houden met een overname door Facebook? Je kan je voorstellen dat het voor adverteerders interessant is dat niet alleen personen, maar ook objecten op foto’s van gebruikers worden getagd. In Swaag doe je dat net als in Facebook door op de foto te tikken op de plek van de gewenste tag. Er verschijnt een pop-up menuutje in beeld waarbij je het object (broek, schoenen, jurk, accessoire) kan specificeren en kan benoemen. De app houdt bij welke merknamen al zijn ingevoerd, maar je kan ook in de details treden en behalve de naam van de winkel waar je hem weg hebt, ook de itemnaam wereldkundig maken.

Natúúrlijk bevat ook Swaag kleurenfilters die je op je foto’s kan loslaten. Daarvoor maakt de app gebruik van de Nederlandstalige module van Aviary, een fotobewerker waarmee je ook nog het contrast, de belichting en andere eigenschappen naar je hand kan zetten. Daarnaast laat ook Swaag.it de kans niet liggen een eigen sociaal netwerk op te bouwen rondom de gebruikers. Die kunnen elkaars creaties ‘plussen’ en er kan gereageerd worden op elkaar. Maar de leukste optie zit achter de flits. Daarmee ga je een swag-battle aan.

Swaag versus modusIn het tabblad Versus zie je een grote rij met constant twee foto’s naast elkaar waarop je kunt stemmen. De nieuwe rode sloffen van de Yachtclub of bruinlederen patta’s die er uitgeleefd, maar toch chique uitzien? Druk op een vergelijking en de foto’s komen groot in beeld. Druk vote en je ziet meteen de tussenscore voordat de stemming na een tijdje sluit. Iedereen kan een battle aangaan. Je drukt bij een andere foto op een flits, kiest een foto die je er tegenover wil zetten en dan is het maar afwachten wat anderen vinden. Het geinige is dat je pas na het stemmen ziet van welk merk een item is, zodat je je hier niet kan blindstaren op merken. Of dat een wijze ontwerpkeuze is gezien de doelgroep van de app, kan je je afvragen.

Downloaden: Swaag (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2012, 17:05
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen fotofilters, instagram, merknaam

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.