Zin in Goud: iPhone-app warmt alvast op voor Olympische Spelen

De iPhone-app Zin in Goud bereidt iedereen alvast voor op de Olympische Spelen die in juli 2012 beginnen. In de applicatie volg je de voorbereidingen en belevenissen van verschillende Rabobank-sporters.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Zin in Goud Olympische Spelen 2012 iPhone iPod touchHet ene grote evenement is nog niet voorbij voor sportend Nederland, of het volgende staat al voor de deur. Zin In Goud warmt zich alvast op voor de Olympische Spelen die over 42 dagen losbarsten. De iPhone-applicatie is afkomstig van de Rabobank, die allerlei Nederlandse sporters zover wist te krijgen om berichten op Twitter te zetten met de hashtag #ziningoud. Die berichten zie je allemaal voorbij komen in de app, die vanaf begin juli overigens een stuk uitgebreider wordt.

Ziningoud overzicht tweets met fotoHeerlijk, er zijn ook schwalbe-vrije sporten“, roept hockeyer Benno Maas met de hashtag. Hij bereidt zich voor op de wedstrijd tegen Pakistan vanavond. Het hockey-damesteam heeft wel iets anders aan het hoofd: zij speelt op moment van schrijven tegen het B-team van de heren, zo valt te lezen in verschillende berichten. Anky van Grunsven, Carlien Dirkse, Edwin Albas en Lars Boom: ze komen allemaal voorbij in de #ziningoud-timeline van deze Rabobank-applicatie. Boven hun uitspattingen is er een tekstveld vrijgehouden waarin je zelf een reactie kan achterlaten met de hashtag, eventueel begeleid door een foto. De foto’s die de sporters uploaden, zie je in een overzicht aan de rechterkant.

Het stikt nog niet van de content in de applicatie die is ontwikkeld door Coding Dutchmen. Er staan welgeteld drie video’s van Anky van Grunsven die zich voorbereidt, maar daarmee houdt het naast de tweets wel op.

Zin in Goud twitterpaginaVanaf begin juli, zo beloof het tabblad Agenda, zal de app echter uitgebreid worden met informatie over alle sporten met Nederlandse deelnemers. Dan wordt de app dus ook een database met gegevens in plaats van alleen een Twitter-timeline. De naam van het tabblad verraadt dat ook het speelschema in de app te vinden zal zijn.

In de afgelopen maanden en weken – en nog steeds eigenlijk – zijn we helemaal doodgegooid met verschillende EK-apps. Om het kaf van het koren te scheiden, hebben we daar uiteindelijk een duidelijke lijst met leuke EK-apps van gemaakt. Omtrent de Olympische Spelen loopt het nog niet zo’n vaart.

Downloaden: Zin in Goud (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2012, 2:18
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen coding dutchmen, olympische spelen, rabobank, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.