BZ Reisadvies: reisinformatie van het ministerie op je iPhone

BZ Reisadvies is een iPhone-app van het Ministerie van Buitenlandse Zaken die je op weg helpt met de laatste reisadviezen over landen over de hele wereld. Je krijgt pushberichten als er iets op gebeurt op je bestemming.

BZ Reisadvies iPhoneLeuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Het is natuurlijk de tekst die bij de Belastingdienst hoort, maar ook het ministerie van Buitenlandse Zaken lijkt zich nu aan het motto te wagen. Dat heeft BZ Reisadvies uitgebracht op de iPhone, een app waarmee je op de hoogte gebracht wordt van reisadviezen over de gehele wereld. Je kan aangeven waar je naartoe wil op vakantie en de toepassing geeft vervolgens een pushbericht als er actuele veranderingen zijn op je bestemming.


BZ Reisadvies geschreven waarschuwingenDaarbij kan je bijvoorbeeld denken aan politieke rellen, zoals de demonstraties die in Egypte zijn losgebarsten. Maar ook aan het feit dat het op dit moment niet mogelijk is om als buitenlandse toerist naar Tibet te reizen. In het hoofdscherm van de applicatie zie je een overzicht van de laatste landen waarvan het reisadvies is gewijzigd. Daarboven kan je misschien ook nog op het piepkleine kaartje zien op welke plekken er iets aan de hand is. Nee, daarvoor is de Mijn reis-functie waarbij je zelf een bestemming invoert, echt handiger.

BZ Reisadvies heeft ook een landenlijst waarin je de landen op alfabet gerangschikt onder elkaar ziet en kan selecteren.

BZ Reisadvies locatiesDruk op Angola en je ziet dat het advies sinds februari 2011 niet is veranderd, maar dat het nog steeds geldt: in de stad Luanda zijn geen veilige buurten. En je kan er beter ook geen mensen in uniform fotograferen. Zo staan er bij elk land adviezen die je vóór de reis even moet raadplegen, want de app maakt gebruik van een internetverbinding om de laatste informatie op te halen.

De app heeft ook een helpsectie als het mis is gegaan in het buitenland. Er zijn zeven pagina’s die je op weg kunnen helpen als je bestolen bent, ergens in het ziekenhuis bent opgenomen, iemand vermist is, als je gearresteerd wordt of als je anderszins contact nodig kan hebben met de ambassade of het consulaat.

BZ Reisadvies richt zich enkel op de veiligheidssituaties in een land. De gratis app Hulp Op Zak kan je medisch gezien op weg helpen.

Downloaden: BZ Reisadvies (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.