Stripboekenapp ComiXology voortaan zonder in-app aankopen

ComiXology voor iOS is als stripboekenapp vervangen door een nieuwe app, zonder in-app aankopen, na een overname door Amazon.

comixology-featureTwee weken geleden werd de stripboekenapp ComiXology overgenomen door Amazon. De oude iPhone- en iPad-app is nu opeens verwijderd uit de App Store, maar we hebben er een andere app voor teruggekregen. Die is alleen bedoeld om te lezen, niet om nieuwe stripboeken te kopen. De reden daarachter is simpel: als mensen niet langer strips via de app kunnen kopen, hoeft eigenaar Amazon ook geen 30 procent aan Apple af te dragen. ComiXology is een app die behoorlijk wat inkomsten opbracht: met uitzondering van games was het de app die in 2013 het meeste geld opleverde in de Amerikaanse App Store. CEO David Steinberger noemde 2013 een fantastisch jaar voor het bedrijf.

Je kunt vanaf nu dus geen strips meer vanuit de ComiXology-app kopen. Een verrassende keuze is dat niet, want bij de Kindle-app heeft Amazon al in 2011 hetzelfde gedaan. Amazon wilde niet dat Apple een percentage zou meepikken van de verkoopprijs. Bij Amazon Kindle-boeken moet je de boeken sindsdien aanschaffen via de website en kun je aankopen ophalen vanuit de app.

comixology

Ben je ComiXology-lezer, dan hoef je geen back-up te maken van je aankopen. Alles staat al geregistreerd in je ComiXology-account, dus je hoeft alleen de oude app weg te gooien en de nieuwe te installeren. Na het invullen van je accountgegevens zijn alle comics weer beschikbaar. De nieuwe ComiXology-app is te installeren op iPhone, iPod touch en iPad. Je kunt voorlopig ook nog even de oude app blijven gebruiken en een geschikt moment afwachten om naar de nieuwe over te stappen, want volgens de aankondiging hierboven blijft de oude app nog wel even werken.

Downloaden: Comics by ComiXology (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2014, 10:57
Categorie Boeken
Onderwerpen amazon, strips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.