Pac-Man Monsters: nieuwe Pac-Man puzzelgame voor iOS lijkt op Puzzle & Dragons

Pac-Man Monsters is de nieuwste Pac-Man game, waarbij je Pac-Land moet redden door in een Puzzle & Dragons-achtige stijl te gaan vechten.

pac-man-monstersPac-Man dateert uit 1980, maar er zijn nog genoeg nieuwe spelideeën te verzinnen rondom het gele happertje. Net verschenen: de nieuwe puzzelgame Pac-Man Monsters, een gratis game bomvol in-app aankopen. Het is een puzzelgame met RPG-elementen voor iPhone en iPad, waarbij je monsters moet verzamelen. Daarmee proberen GREE en Namco vooral het Japanse publiek aan te spreken, want de speelwijze lijkt sterk op Puzzle & Dragons, dat in Japan al maandenlang op nummer 1 staat in de lijst ‘Top Opgebracht’. Ook in dat spel kun je je helemaal te buiten gaan aan in-app aankopen. Alleen heeft Pac-Man Monster meer dan het inkomstenmodel geïmiteerd, maar ook zo goed mogelijk de stijl afgekeken. Met poppetjes en monsters in een stijl die in Japan zo populair is, de kleurtjes en de lay-out van de game: het lijkt allemaal wel erg op elkaar. De vraag is alleen of spelers dat erg vinden.

Het speelveld bestaat uit vlakjes in verschillende kleuren. Elke kleur staat voor een element van vriendelijke of vijandige monsters. Je vormt een team van Pacs en Monsters, dat gaat vechten tegen vijandige monsterteams. Je verzamelt monsters in een speelveld dat in tweeën is gesplitst: onderin is het puzzelgedeelte, bovenin zie je de figuurtjes uit jouw team en krijg je een indruk hoe jouw team ervoor staat. Waar zagen we dat eerder? Oh ja, bij Puzzle & Dragons. Er zijn meer dan 100 verschillende monsters. Bedienen doe je met je vinger: je veegt over de route die Pac-Man moet bewegen, waarbij hij de blokjes onderweg opeet en daarmee energie verzamelt om een aantal te kunnen doen.

Op een wereldkaart zie je de verschillende locaties waar je gaat spelen. Op elke locatie moet je andere quests uitvoeren: een serie gevechten met aan het einde een baasgevecht. Tussendoor kunnen er ook extra bazen opduiken, waarmee je extra geld of objecten kunt verdienen als je ze verslaat. Met dit geld koop je weer nieuwe monsters. Er zijn ook nog speciale quests, waarmee je unieke monsters en items verdient. Een quest kost energie, maar de energiemeter vult zich opnieuw aan op het moment dat je naar een volgend level gaat. Er zijn meer dan 100 levels met quests.

pac-man-monsters-iphone-powerupsHet verhaal achter de game is dat je Pac-Land moet zien te redden. Je kunt daarbij ook vrienden inschakelen door een monster uit te nodigen van een andere speler. Deze monsters kunnen je helpen tijdens een gevecht en verdwijnen daarna weer uit het spel. Door een verzoek naar vrienden te sturen kun je monsters lenen, je kunt samenwerken met vrienden of items naar elkaar sturen.

Niet alle games die van Pac-Man zijn afgeleid waren even geslaagd, maar Pac-Man Monsters is best leuk om even uit te proberen, al was het alleen maar omdat ‘ie toch gratis is. Verwacht alleen geen originele insteek: het spelidee en de figuurtjes zijn bijeen geraapt van andere spellen. Het is simpel, je hoeft nauwelijks na te denken – maar op een dag zoals vandaag ben je na al het slenteren door stad of dorp misschien wel aan simpele ontspanning toe.

Downloaden: PAC-MAN Monsters (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2014, 15:00
Categorie Games
Onderwerpen game, pac-man

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.