Spotted: lees liefdesverhalen van studenten op je iPhone

De Gespot- en Spotted-pagina's van universiteitsbibliotheken hebben nu een onofficiële iPhone-app. En Spotted heeft een reageerfunctie...

Spotted iPhone sociaal netwerken gespot pagina's
Dat treinblaadje van vroeger. De Rails. Ken je die nog? En las je hem wel eens? Er was één rubriek die je vermoedelijk niet kon overslaan. Jij, die bladzijde met die mooie kleine verhaaltjes. Zo dichtbij en herkenbaar. Verhaaltjes die keer op keer aantonen dat de mens niet bij machte is een vreemde aan te spreken, maar wel laten zien dat we ongelooflijk scherp kunnen observeren en beschrijven? Ken je die? Die rubriek herleeft op talloze Facebook-pagina’s voor universiteitsbibliotheken, waar studenten een bericht achter laten op zoek naar die ene persoon die ze zagen en niet durfden aan te spreken om samen iets te doen. Nu is Spotted te downloaden als iPhone-app.

De applicatie is uitgebracht door ITnext, een Nederlandse ontwikkelaar die de laatste tijd erg makkelijk meelift op kleine Nederlandse internethypes. Inmiddels is het fenomeen van de Facebook-pagina’s misschien alweer over zijn hoogtijdagen heen. Op de meeste Gespot-pagina’s is het al wat stiller dan wat maanden geleden, en dat lijkt niet alleen door de vakantie te komen. Toch is het grappig om als buitenstaander met je neus in de verhaaltjes te duiken.

Je meldt je aan met je Facebook-account in de applicatie en kan daarna meteen de verschillende Gespot-pagina’s bekijken. De gratis te downloaden app bevat op moment van schrijven de volgende Facebook-pagina’s: Gespot Pagina Universiteit en de Gespot-pagina’s van Universiteit Utrecht, UvA Amsterdam, VU Amsterdam, Radboud Universiteit, Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente, Universiteit van Tilburg, Wageningen University en Rijksuniversiteit Groningen. Je kan erin gluren zonder je aan te melden voor de Facebookpagina’s en krijgt de berichten gepresenteerd in een simpele interface.

Spotted UB Groningen tekst berichten onder elkaar Gespot Facebook-pagina's op iPhone reacties

Elke Spotted/ Gespot ziet eruit als een prikbord waar blaadjes papier aan hangen. Elk blaadje bevat een kort bericht of de eerste regels ervan. De functie van de like-knop eronder spreekt voor zich en een teller geeft het aantal reeds gegeven likes aan. Door op een papiertje te drukken zie je het hele verhaal en de reacties die erop worden gegeven. Die reacties omvatten vaak de namen van personen over wie het verhaaltje kan gaan, en die worden weer gegeven door andere Facebookgebruikers. Desgewenst kan je zelf ook een reactie geven of zelfs een nieuw bericht op een Gespot-pagina zetten. Mag ik, iemand die zich al jaren niet meer tussen de universiteitsmuren heeft begeven, even meegluren?

Downloaden: Spotted (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2013, 18:30
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, universiteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.