Lightly voor iPhone: webpagina’s markeren en naar Evernote sturen

Lightly voor iPhone is een nieuwe app waarmee je eenvoudig webpagina's kunt markeren, delen en naar Evernote importeren.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Lightly icoonLightly is een nieuwe iPhone-app waarmee je webpagina’s eenvoudig kunt lezen, markeren en delen. Vervolgens importeer je ze in Evernote. De app is dus vergelijkbaar met Everclip, die door dezelfde ontwikkelaar werd gemaakt en waar we eerder al over schreven. Een belangrijk verschil: Lightly werkt met markeringen in plaats van knipsels. Wanneer je Lightly hebt gekocht kun je meteen aan de slag. Als je in jouw browser een een interessante passage op een wegpagina ziet, hoef je deze enkel te selecteren en kopiëren. Ondertussen downloadt Lightly de gehele webpagina en ruimt alles op, zoals Instapaper, Pocket en Readabilty dat doen.

Het resultaat is een rustig opgemaakte tekst, in plaats van een warrig en overzichtelijk webartikel. Het stuk tekst dat je hebt gekopieerd wordt zichtbaar als een markering, die je een kleur kunt geven of kunt doorstrepen. Maar Lightly heeft nog meer opties. Zo kun je in jouw browser een speciale “Add to Lightly” bladwijzer toevoegen. Zo kun je hele webpagina’s met een tik op de knop naar de applicatie sturen. Je kunt alle pagina’s en markeringen delen via Twitter, e-mail of iMessage, maar ook bewaren in Evernote, zodat je ze altijd en overal kunt bekijken. Klik hiervoor op het vinkje bovenin Lightly. Je kunt nu rechtstreeks naar Evernote, maar je kan ook eerst tags toevoegen en het gewenste notitieboek selecteren. Zo weet je zeker dat alle informatie in Evernote meteen op de juiste plaats terecht komt.

Downloaden: Lightly (€2,99, iPhone, iOS 6.0+)

Lightly tekst kopierenLightly tekst

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:39
Categorie Productiviteit
Onderwerp evernote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.