iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Spots: navigeer gratis naar plekken met Nederlandse iPhone-app

Spots voor de iPhone is de gulden middenweg tussen de kaarten-app en navigatiesoftware voor de iPhone. Je voegt plekken toe op de kaart en kan je er naartoe navigeren via Google Maps.

Spots simpele gratis navigatie voor iPhoneDe in Bangkok gevestigde Nederlander Ruud Griepsma heeft een iPhone-applicatie uitgebracht die een gat vult tussen een navigatiesysteem en de standaard kaarten-app op de iPhone. Op het moment dat je op een plek bent, bekijkt de telefoon waar je bent, sla je de locatie op en zo kun je er de volgende keer via Spots de weg naartoe vinden. Ook kun je van tevoren een locatie invoeren waar je naartoe begeleid wilt worden. Anders dan de meeste navigatiesoftware is de applicatie gratis en is hij slechts 0,4 MB groot.

Qua navigatie doet Spots niks anders dan de standaard kaarten-app die op elke iPhone geïnstalleerd staat. Als je daar een locatie hebt ingevuld en je huidige locatie erbij pakt, laat hij op Google Maps zien hoe je er naartoe moet rijden, fietsen of lopen. Je bekijkt de kaart van bovenaf en bent zelf de blauwe stip die naar het met een pinnetje aangegeven einddoel beweegt. Een dikke, gekleurde streep op de weg laat zien dat je op de goed gaat. Spots biedt dus geen turn-by-turn navigatie met directies zoals bijvoorbeeld TomTom dat doet.

Spots geeft de optie om twintig verschillende plekken op te slaan. Zo hoef je niet elke keer opnieuw de locatiegegevens van kennissen, parkeerplaatsen, klanten of dat ene romantische plekje in te vullen. Tegen betaling van 79 eurocent, kun je zelfs oneindig locaties opslaan in de applicatie.

Een locatie opslaan kan op twee manieren. In de Direction View schud je met de iPhone om de huidige plek te registeren. Gelukkig kun je ook plaatsen vooraf opslaan in de Map View en dat werkt ideaal. Je drukt Add Spot, krijgt een vizier op de kaart, selecteert de locatie en voegt hem toe aan de hand van een naam en een categorie. Opgeslagen locaties zijn vervolgens weer zichtbaar in de Direction View. Die maakt overigens wel gebruik van het kompas om de richting van een locatie aan te geven, waardoor sommige locaties het beeld uit schommelen. Niet erg handig.

Spots is geen vervanger van een volwaardig navigatiesysteem op de iPhone. Aan de hand van de Google Maps kaart rijden kan zelfs erg lastig zijn met de snelheid van een auto. Voor fietsen en lopen is Spots uitermate geschikt en is het met zijn mogelijkheid meerdere locaties op te slaan, een goede aanvulling voor de standaard kaarten-app.

Downloaden: Spots! (gratis)

Gratis navigeren op de iPhone

In tegenstelling tot Google’s eigen Android-besturingssysteem, kun je Google Maps op de iPhone niet inzetten voor turn-by-turn navigatie. Gratis mogelijkheden om turn-by-turn te navigeren, zijn Waze en het voor T-Mobile abonnees te gebruiken Navigon Select.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2011, 13:04
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen google, Navigatie, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.