Indie-game Aquaria komt naar de iPad

Aquaria, een bekende indie-game voor de pc, krijgt aankomend najaar een speciale iPad-versie. In dit spel zwem je rond door een gigantische onderwaterwereld, op zoek naar je herinneringen.

AquariaOp 7 december 2007 bracht indie-ontwikkelaar Bit Blot het 2D-spel Aquaria uit op de pc. Hierin bestuur je een meisje dat onderwater leeft en haar geheugen kwijt is. Door de zeediepten uit te kammen ontdek je langzaam maar zeker wie je bent, maar ben je eigenlijk vooral bezig met een grote ontdekkingsreis. Het spel werd de afgelopen jaren al geport naar Mac en Linux en nu staat er ook een iPad-versie op de planning. Canabalt-ontwikkelaar Semi Secret zal de tablet-versie uitgeven. De port moet dit najaar in de App Store beschikbaar zijn.

In Aquaria zwem je door een grote open onderwaterwereld, waarin je naar steeds meer gebieden kunt gaan naarmate je nieuwe zangkunsten en andere krachten vrijspeelt. Door bepaalde muzikale noten aan te slaan kun je objecten in de spelwereld manipuleren. Het spel wordt ondersteunt door een narratief die je ontdekkingstocht documenteert terwijl deze plaatsvindt.

De iPad-versie van Aquaria wordt niet alleen door de originele ontwikkelaar in elkaar gezet. Andrew Church, een ontwikkelaar die het spel in zijn eigen vrije tijd al eens overzette naar de Playstation Portable, helpt mee om hem te optimaliseren voor de iPad. Canabalt-ontwikkelaar Semi Secret zal de verdere uitgave van de iPad-versie onder hun hoede nemen.

Aquaria moet deze herfst in de App Store verschijnen. Een precieze datum is nog niet bekend, al lijkt de ontwikkeling van het spel in onderstaande trailer al vrij ver te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2011, 12:22
Categorie Games
Onderwerpen apps, database, zwemmen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.