Spotify vanaf 18 mei in Nederland beschikbaar

Volgens Tobias Edström, manager van Spotify Nederland, zal de muziekdienst vanaf 18 mei beschikbaar zijn in Nederland. Spotify biedt via online streaming toegang tot 8 miljoen liedjes.

SpotifyDe muziekdienst Spotify zal deze maand nog beschikbaar zijn in Nederland. Tobias Edström, manager van Spotify Nederland, zegt in een interview met 3voor12 dat alles op schema ligt voor een lancering op 18 mei. Na Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Zweden, Noorwegen en Finland is Nederland het zevende land waar de dienst zich gaat vestigen. Met Spotify heb je toegang tot een online muziekcatalogus van meer dan 8 miljoen liedjes. Deze zijn te streamen naar je computer of mobiele telefoon.


Het gebruik van Spotify is gratis. In ruil daarvoor komen tussen de nummers door advertenties langs. Wil je hiervan af, dan kun je een Premium Account aanmaken. Het is nog niet bekend hoeveel je in Nederland voor zo’n abonnement gaat betalen. In Engeland liggen de kosten omgerekend op €11,65 per maand. Voor wie dat teveel is, is er ook een day pass beschikbaar. Je betaalt dan ongeveer een euro om 24 uur lang zonder reclame gebruik te kunnen maken van Spotify.

De afspeellijsten die je in Spotify aanmaakt worden automatisch in je profiel opgeslagen. Je kunt een linkje naar een nummer of afspeellijst eenvoudig doorsturen naar anderen.

De iPhone app is al vanaf september 2009 gratis in de Amerikaanse App Store verkrijgbaar. Hiermee kun je overal waar een 3G-verbinding is, van de dienst gebruik maken. Je moet dan wel in bezit zijn van een Premium Account. Mocht je nog twijfelen over de aanschaf hiervan: de bitrate van de nummers gaat bij Premium-gebruikers omhoog van 160 naar 320 kbps.

Meer informatie over deze dienst vind je op Spotify.com.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.