Spotify: nu ook afspeellijsten bewerken op iPhone

Muziek-app Spotify voor iPhone heeft een update gekregen waarmee je afspeellijsten kunt bewerken. Daarnaast heeft de iOS app een nieuw logo.

Spotify logoDe Spotify-app heeft na een update een nieuw logo en flink veel functionaliteit erbij gekregen. Een welkome aanvulling in de iPhone-app is de mogelijkheid afspeellijsten te bewerken. Er is een ook een nieuwe weergave voor voor de wachtrij, zodat je beter kunt zien wat er na het huidige nummer komt. De updatetekst van Spotify vermeldt dat deze functie binnenkort naar iedereen wordt uitgerold, dus het is mogelijk dat nog niet alle Spotify-apps deze functie bieden. Ook lijken nu alle gebruikers toegang te hebben gekregen tot het tabblad Ontdekken, waarmee je muziek kunt ontdekken.

SpotifyAfspeellijsten bewerken is een veel gevraagde functie van Spotify-gebruikers met een iPhone. Hoewel je nog niet letterlijk alle mogelijkheden van de desktopsoftware kunt gebruiken, is het wel handig dat je in een afspeellijst de volgorde van nummers kunt aanpassen of nummers kunt verwijderen. Kies je voor de drie puntjes, dan kun je met een swipe naar rechts naar het album of de artiest gaan. De beloofde nieuwe weergave van de Wachtrij is in onze bijgewerkte app nog niet te zien. We verwachten dat deze functie geleidelijk wordt toegepast en het niet afhankelijk is van het updateproces van de app.

In het menu aan de linkerkant vind je de optie Ontdekken. Hiermee kom je in een overzicht met nieuwe artiesten en nummers die gebaseerd zijn op je beluisterde nummers. Met de speciale luisterknop in de afbeeldingen van de artiest of het album luister je naar een kort fragment en keer je terug naar de muziek die je daarvoor aan het beluisteren was. Het is overigens niet duidelijk of de Ontdekken-functionaliteit echt nieuw is. Eerder was het voor veel gebruikers al mogelijk om dit menu op te roepen. Zonder de app te updaten verscheen het tabblad bij een aantal gebruikers opeens in het menu. Verder kent de app nog kleine updates, zoals de volgorde in de zoekresultaten, die nu artiesten, albums, nummers is.

De app van concurrent Deezer is vandaag ook van een update voorzien, met bijvoorbeeld de mogelijkheid vanuit de app een Premium+-abonnement te nemen.

Downloaden: Spotify (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2013, 15:58
Categorie Muziek
Onderwerpen deezer, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.