SnelTrein verkoopt ook nog bij fors hogere prijs

iPhone-app SnelTrein verkoopt nog steeds voor 4,49 euro, al zijn de cijfers minder goed dan voor 89 cent. Innovatio's experiment slaat aan.

SnelTrein nieuwe trein app tegen welke prijs iPhoneDe iPhone-app SnelTrein blijft verkopen. Dat constateert de Groningse ontwikkelaar Innovatio, die de treintijden-app vorige week donderdag uitbracht met een bijzonder prijsmodel. Voor elke dag dat de app wordt verkocht, gaat de applicatie de dag erop omhoog in prijs. Net zolang totdat de app een dag niet meer verkoopt. Zodoende kostte de applicatie bij eerste beschikbaarheid donderdag 89 cent, en gaat hij deze dinsdag voor 5,99 euro over de toonbank van de App Store. De applicatie wordt nog steeds verkocht voor de prijs van een hamburger.

Innovatio probeert met de prijstactiek van SnelTrein de volgens hun te lage prijsstellingen van de App Store recht te timmeren.

“We willen de wereldwijde app-economie genezen. Voor een bioscoopkaartje wordt zonder nadenken 10 euro neergelegd, maar een app van 4,99 euro wordt door veel consumenten als duur beschouwd.”

SnelTrein grafiek met cijfers erin iPhone

De ontwikkelaar begeleidt haar persbericht over de prijsstelling van een grafiek die terugblikt op de verkopen van de applicatie tot en met maandag, toen de app 4,49 euro kostte. Op die grafiek is te zien dat SnelTrein op de eerste dag verreweg het meest opleverde. De app bracht voor het prijskaartje van 89 cent 214 euro in het laatje. Een dag later bracht de applicatie voor 1,79 euro nog maar een kleine 62 euro op, om vervolgens verder weg te zakken naarmate de prijs hoger werd. Zowel op zondag (€3,59) als maandag (€4,49) werd de app 11 keer gedownload. De app verkoopt dus nog steeds, en daarom staat de applicatie vandaag voor 5,99 euro in de App Store.

“Alhoewel de hoeveelheid verkopen en omzet dalen nu de prijs stijgt, lijkt het erop dat de omzet een bodem begint te vormen en begint te stijgen. De grote vraag is nu hoe lang het nog zal duren voordat er een prijs wordt bereikt waarbij de app niet meer verkocht wordt. We verwachten dat het ergens tussen e 10 en 20 euro afgelopen zal zijn.”

Op de dag nadat de applicatie niet meer verkocht is in de App Store, mogen leden van de Facebook-pagina van SnelTrein bepalen wat zij de app waard vinden en wordt de prijs van de applicatie vastgezet.

Innovatio maakte het verdienmodel openbaar op TNW, en dat vond zijn weerklank. Inmiddels zijn bij de ontwikkelaar 27 apps bekend die hetzelfde verdienmodel gaan proberen.

Downloaden: SnelTrein (€5,99 maar flexibele prijs, iPhone, iOS 6.0+)

Lees ook onze uitgebreide review: Review SnelTrein-app: boemeltrein of Intercity?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2013, 15:30
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen innovatie, openbaar vervoer, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.