Spotify iOS-app toont nu ook albumhoes en trackinfo op toegangsscherm

De Spotify iOS-app heeft een update gekregen. Nieuw zijn onder meer de mogelijkheid om albumhoes en trackinfo op het toegangsscherm te tonen (alleen iOS 5) en een privémodus.

Spotify-appDe Spotify-applicatie voor iOS heeft onlangs een update gekregen. Dankzij deze update worden nu ook de albumhoes en trackinfo van het nummer dat wordt afgespeeld op het toegangsscherm getoond. Hiervoor is iOS 5 vereist. Voorheen kon alleen de iPod/Muziek-app dit, maar met de komst van iOS 5 kunnen alle ontwikkelaars deze functionaliteit inbouwen. Door vanuit het toegangsscherm tweemaal kort op de homeknop te drukken, kun je ook naar het vorige/volgende nummer gaan, het afspelen pauzeren en hervatten en het volume aanpassen.

Ook nieuw is een privémodus voor afspelen, zodat gedurende 6 uur je muziek niet naar Last.fm gescrobbled wordt. Daarnaast is er een instelling toegevoegd waarmee je de muziek die je luistert wel of niet op je Facebook-profiel kunt laten zien. Voor nieuwe gebruikers is er speciale introductie toegevoegd die gebruikers wegwijs maakt met de functies en mogelijkheden van de app. Met de laatste update wordt de app voortaan niet meer ondersteund op iOS-versies ouder dan 4.0.

Spotify is een gratis te gebruiken streaming-muziekdienst waarmee je toegang hebt tot ruim 15 miljoen nummers. Om van de mobiele apps gebruik te kunnen maken, heb je een Spotify Premium-account nodig dat €9,99 per maand kost. Gratis gebruikers kunnen vanaf een pc of Mac een vast aantal minuten aan muziek per maand luisteren, met af en toe reclame tussendoor. De dienst is sinds mei 2010 beschikbaar in Nederland, maar begin deze week gingen er geruchten dat Spotify mogelijk met ingang van deze week ook in België beschikbaar komt.

Downloaden: Spotify (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2011, 9:16
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.