Spotify krijgt thematische afspeellijsten in iOS-app

Spotify is begonnen met de uitrol van zelfgemaakte afspeellijsten gebaseerd op humeur, genre, populariteit en andere factoren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Spotify browseDe nieuwe Browse-pagina in de Spotify-app voor iOS en Android biedt voortaan door de muziekdienst samengestelde afspeellijsten gericht op bepaalde muziekgenres, activiteiten, populariteit en andere factoren. Hierdoor geeft Spotify een overzicht van interessante muziek waarbij je niet langer zelf een afspeellijst hoeft te maken. De dienst gaat hiermee wel de concurrentie aan met websites die al langere tijd vooraf gemaakte afspeellijsten aanbieden, zoals het Nederlandse Hotspotify. Het lijkt op Apple’s iTunes Radio, maar er is een verschil: bij iTunes Radio maak je zelf de radiostations, terwijl bij Spotify de afspeellijsten worden gemaakt door de muziekdienst zelf.

In mei van dit jaar nam Spotify Tunigo over, een bedrijf dat zich specialiseerde in radiostations voor je huidige humeur gebaseerd op Spotify-afspeellijsten. Mogelijk hebben de medewerkers achter deze dienst ook gesleuteld aan de nieuwe afspeellijsten. Het duurt wellicht even totdat je de nieuwe Browse-pagina in de iOS-app te zien krijgt. In een persbericht zegt Spotify namelijk dat de afspeellijstfunctie langzaam wordt uitgerold voor mobiele gebruikers.

Eind mei kreeg Spotify ook al een nieuwe functie genaamd ‘Ontdekken’, die toen stilletjes werd geactiveerd. Het is pas sinds begin juli mogelijk voor mobiele gebruikers om afspeellijsten te bewerken.

Downloaden: Spotify (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2013, 15:05
Categorie Muziek
Onderwerp spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.