Soundrop FM: live een playlist van muziek samenstellen met vrienden

Met Soundrop FM voor de iPhone kun je in samenwerking met Spotify gezamenlijk met vrienden een playlist van muziek samenstellen voor een feest. Deelnemers kunnen het volgende nummer stemmen en in-app luisteren.

Soundrop FM playlist samenstellen met vrienden iPhone iPod touchJe kent het misschien wel: jongens en meiden die zich uit de gezelligheid van een feestje onttrekken om zich te ontfermen over het volgende nummer dat moet klinken uit de speakers. De een zoekt een nummer op YouTube op, een ander scrollt door iTunes en een derde zet liever de radio aan. In combinatie met het muziekprogramma Spotify maak je het uitkiezen van muziek met de nieuwe app Soundrop FM een stuk leuker. Daarmee krijgen al je vrienden toegang tot dezelfde playlist en kunnen ze er zelf nieuwe nummers voor aandragen.

Je hebt wel het een en ander nodig om democratisch over het volgende nummer in een playlist te kunnen stemmen. Iedereen die mee wil doen heeft de gratis Soundrop FM-app nodig en een Facebook-account om in te loggen in de app. De initiatiefnemer van de lijst moet de Soundrop-app in Spotify voor de desktop downloaden en kan daarin een playlist aanmaken. Alle deelnemers kunnen vervolgens bepalen welke nummers na de huidige gedraaid moeten worden en kunnen zelf nummers aan de playlist toevoegen met een zoekfunctie. Die doorzoekt heel Spotify en heeft dus nogal wat nummers in de aanbieding.

Als je als Soundrop FM-gebruiker zelf over een Spotify Premium-abonnement beschikt, kan je meer dan alleen de volgorde van de playlist beïnvloeden. Dan is het mogelijk om overal met een internetverbinding te luisteren naar de tracks die zijn aangedragen. Zo kan je ook live inschakelen op actieve playlists, waarvan er al wat aanwezig zijn in de app. Zo kan je in Soundrop zonder eigen afspeellijst, samen met andere Soundrop-gebruikers, bepalen hoe de playlist van genres als Chill Out, Comedy, Electronica, Jazz, Pop en Party eruit ziet.

Eenmaal in een afspeellijst, kan je meer dan muziek luisteren en stemmen. Zo kan de lijst gedeeld worden via Facebook, Twitter, e-mail en sms. Met een knop rechts onderin zie je hoeveel luisteraars er actief zijn in de afspeellijst en wie het zijn. Leuker is nog de knop Messages waarmee je berichten kan uitwisselen met de andere luisteraars. Net als bij de update-counter van een app, laat een rood cijfer in de hoek zien hoeveel nieuwe berichten er zijn geschreven. Zo is Soundrop FM ook een chatbox voor muziek – en kan je er misschien wel een feestje mee bouwen zonder dat je er op een aanwezig bent.

Downloaden: Soundrop FM (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2012, 17:58
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, radio, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.