iOS game-update: World of Goo succes, Shadowgun Deadzone, Hero Academy en koopjes

De makers van Age of Empires en Halo Wars hebben een iPhone-strategiegame uitgebracht. Hero Academy laat je net als Wordfeud om beurt vechten tegen je vrienden en elke beurt bepaal je wat je manschappen doen.

GU WO Hero Academy iPhone headerWauw. Gewoon wauw. Moeders, collega’s en zusjes, blijf lekker Wordfeud spelen. Wij, gamers, hebben inmiddels wel iets anders aan ons hoofd. Hero Academy is een nieuw strategisch turn-based spel van de makers van Age of Empires en Halo Wars. Grootmeesters in strategiespellen-land dus en dat merk je aan hun debuutgame op de iPhone en iPod touch. Vanaf nu geen pushberichten meer om een woord te leggen, maar om tegenstanders om te leggen! Oh, en er is een trailer van de tweede Shadowgun-game.

Groot succes voor World of Goo

GU WO World of Goo iPhone iPod touchAls er één spel buiten de boot is gevallen bij… oké, er zijn natuurlijk meerdere games die onze top 10 iPhone-games van 2011 op een haar na gemist hebben. World of Goo is er beslist een van. Dat heeft gelukkig niemand ervan weerhouden het spel te downloaden en daar gaat dit nieuwtje over. Ontwikkelaar 2D Boy heeft namelijk bekend gemaakt dat het spel in totaal één miljoen keer is gedownload in zowel de App Store voor de iPhone en iPad als voor de Mac. Nee, het zijn net niet de cijfers van een Angry Birds, maar toch is het een enorm indrukwekkende prestatie. World of Goo maakt namelijk niet gebruik van een bestaand spelgenre, heeft geen vertederende hoofdpersonages en had bij verschijning een werkelijk unieke visuele stijl. Al die factoren hebben het spel geen windeieren gelegd. Het spel waarin je elk level een totaal andere constructie bouwt met olie-achtige blobjes, is dus een terecht groot succes geworden op de iPhone en iPod touch. Het is verkrijgbaar in twee varianten op onze touchscreens. De HD-versie is bedoeld voor Retina-beeldschermen en werkt ook op de iPad, de normale versie is toegespitst op het beeld van de iPhone en iPod touch van daarvoor. Bij elkaar hebben ze 346 beoordelingen in de App Store met een gemiddelde waardering van 4,5 ster. Gefeliciteerd, 2D Boy.
Downloaden: World of Goo HD (€3,99, universele app)
Downloaden: World of Goo (€2,39)

Shadowgun Deadzone: multiplayer-opvolger voor knaller

GU WO Shadowgun Deadzone screenshotHet derde persoons-schietspel (je weet wel, zo een waarbij je over de schouder van de hoofdpersoon meekijkt) Shadowgun was een van de meest veelbelovende iPhone-games van vorig jaar. In strakke, futuristische omgevingen dook je achter objecten en schoot je mutanten aan gort met brute wapens. Het spel stikte in de eerste versies echter van de fouten en daardoor verdween Shadowgun al snel uit het zicht. Ondertussen heeft ontwikkelaar Madfinger echter niet stil gezeten en heeft ze een trailer uitgebracht van een multiplayer-variant op Shadowgun. Shadowgun Deadzone heet de nieuwe telg en is op dit moment alleen nog officieel voor Android aangekondigd. Een blik op de video leert dat de snelheid ten opzichte van het eerste spel een tikkeltje is opgeschroefd. De gameplay van schuilen en toeslaan leent zich blijkbaar niet helemaal voor multiplayer-veldslagen die je theoretisch gezien in de bus moet kunnen spelen. Dus hebben de personages ook twee nieuwe bewegingen: sprinten en rollen. Ook krijg je ervaringspunten als je goed je best doet en kun je op die manier aan sterkere wapens en andere upgrades komen. We vermoeden daarom dat Shadowgun Deadzone een free-to-play spel wordt waarin je dokt voor extra’s. En eerlijk gezegd is dat ook wel zo eerlijk, want eigenlijk zou de online multiplayer al een onderdeel van het origineel zijn.

Trailer van de Dag: Hero Academy

GU WO Hero Academy iPhone iPod touchRhaaaawrrrr! Vergeet Wordfeud, dat is zó 2011! Dít wordt het laatste wat we doen voor het slapen gaan en het eerste als we opstaan: vechten met ridders en elven! Hero Academy werkt volgens het Wordfeud-principe en dat wil zeggen dat je online tegenstander een pushbericht krijg als hij aan de beurt is. De gameplay is echter totaal anders. Het werkt zo: je hebt een team met manschappen die je neerzet op een veld en de taak heeft de diamanten op het veld toe te eigenen. De tegenstander heeft natuurlijk precies dezelfde intentie bij jouw diamanten. Daar begint het gedonder al. Elke beurt krijg je een rij vol power-ups en personages die je kan inzetten. De personages kan je elke beurt laten bewegen en laten aanvallen, maar je mag maar een beperkt aantal acties uitvoeren elke beurt. Een actie bijvoorbeeld als: een fles toverdrank inzetten om je personage aan te sterken. Of je gekrenkte boogschieter te voorzien van een schild zodat zijn verdediging beter is. Hero Academy heeft qua spelelement meer weg van schaak dan woorden leggen natuurlijk, maar heeft vlotte en leuke eigen regels en kan uitstekend op zichzelf staan. Het werkt spannende gevechten tussen mensen en elven op een behapbare manier in de hand. Je maakt constant de afweging welke acties je nu weer uitspeelt en moet daarbij ook al (defensief) vooruit kijken. De app ziet er supergelikt uit, klinkt ook zo en is gratis te downloaden. Als je van de reclames tussendoor af wil, betaal je ter introductie 79 cent maar krijg je er wel gratis een team van Dark Elves bij. Schappelijk. Strategiefans: probéér Hero Academy. Het is tof.
Downloaden: Hero Academy (gratis)

De koopjeshoek

Elke dag zijn er leuke tijdelijke aanbiedingen in het virtuele schap van de games voor de iPod touch en iPhone. En elke werkdag in elke iOS game-update speuren we dat rek af op zoek naar de leukste acties ertussen. Vandaag zijn dat:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2012, 19:41
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, shadowgun, world of goo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.