Shazam brengt muziekspeler Shazam Player uit (VS)

Shazam Player is in de App Store verschenen. Voorlopig is de app alleen via de Amerikaanse App Store te krijgen. Je kunt er muziek mee afspelen, zoals in de Muziek-app, maar met extra Twitter- en Facebook-functies, een biografie en songteksten.

shazam playerShazam werd wereldwijd bekend met een app, waarmee je muziek kon herkennen. Het bedrijf heft nu een nieuwe app uitgebracht, die voorlopig helaas alleen in de Amerikaanse App Store te vinden is. Je zult dus even een account moeten aanmaken (kleine moeite) om ervan te kunnen genieten. De gratis app bevat Shazam-functies, maar heeft ook toegang tot je muziekbibliotheek op de iPhone. Eén van de functies is Shazam LyricPLay, waarmee je songteksten bij bepaalde nummers kunt lezen. Die functie was overigens al in de Shazam-app aanwezig.

shazam player iPhoneMet Shazam Player kun je muziek afspelen uit je iTunes-bibliotheek, op basis van artiest, album of track. Je hebt ook toegang tot je iTunes-afspeellijsten, met de mogelijkheid om nieuwe afspeellijsten te maken. Maar wat biedt de app als extra’s? Eigenlijk niet zoveel. Er zitten meer sociale functies in, zoals het delen van muzieknummers via Twitter en Facebook, maar dat zijn geen noodzakelijke functies. De songteksten (momenteel 30.000 stuks) zijn wel een leuke extra, plus de mogelijkheid om YouTube-filmpjes van de betreffende artiest te bekijken en tourdata te bekijken. Een linkje naar de biografie van de artiest is ook onder handbereik. Misschien probeert Shazam met de Player-app ervoor te zorgen dat ze voortaan op het eerste scherm van de iPhone staan en niet ergens achteraan. Er gaan immers dagen voorbij dat je geen muzieknummers wilt herkennen, dus het heeft geen zin om de app erg prominent op je iPhone te hebben staan. Een muziekspeler daarentegen heb je elke dag nodig.

Downloaden: Shazam Player (gratis, alleen Amerikaanse App Store)

https://www.youtube.com/watch?v=A9F3M2eNYiI&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2012, 18:07
Categorie Muziek
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.