Snapseed voor iPhone en iPad: HDR filter en schaduwen aanpassen

De populaire fotobewerker Snapseed voor iPad en iPhone heeft nu een nieuwe HDR Scape filter en een functie om schaduwen aan te passen.

SnapseedDe populaire fotobewerker Snapseed heeft een update gekregen, waarbij een nieuwe HDR Scape filter is toegevoegd. Met die filter kun je foto’s levendiger maken, omdat zowel de schaduwen als de highlights worden verduidelijkt. Het resultaat is een droomachtige, gelijkmatig belichte afbeelding. Een waarschuwing voor de mensen die iOS 5 of 6 gebruiken: de huidige versie van Snapseed heeft een bug die problemen geeft bij het opslaan of delen van foto’s. De ontwikkelaars beloven op korte termijn een update die dit probleem verhelpt.

snapseed hdrDe nieuwe HDR-filter vind je in het linkermenu, tussen alle andere bewerkingsfuncties. Snapseed noemt het een filter, maar feitelijk is het een filterpakket. Je kunt de HDR Scape filter namelijk op verschillende manieren aanpassen. Door van boven naar beneden te vegen kun je de knoppen voor filtersterkte, helderheid, verzadiging en zachtheid oproepen, om deze waardes vervolgens met een horizontale veegbeweging lichter of sterker te maken.

snapseed schaduwMet het icoontje van de ster in onderaan kun je kiezen welke stijl de afbeelding moet hebben: People, Nature, Fine of Strong. Ook nieuw in Snapseed: bij “Tune Image” heb je nu een schaduw-knop, waarmee je schaduwen lichter of donkerder kunt maken. Bij een vorige grote update breidde Snapseed uit met een deelfunctie naar Google+ en het Retrolux filterpakket. Ook was de bekende fotobewerker vanaf dat moment gratis in de App Store te verkrijgen.

Downloaden: Snapseed (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2013, 15:00
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotobewerking, hdr, safari, snapseed, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.