Snapguide: leuke doe-het-zelf app op iPad

Inspiratie opdoen? Leuke creaties maken? De iPad-app Snapguide helpt je ermee: gebruikers maken zelf uitgebreide gidsen die je kan gebruiken.

Snapguide iPad gidsHoe maak je een gepocheerd ei? Hoe laat ik een klimpant groeien in de tuin? Hoe plak ik een fietsband? De leuke knutsel- en doe-het-zelf Snapguide heeft een update gehad en is na de iPhone nu ook geoptimaliseerd voor de iPad. In de applicatie kunnen gebruikers hun eigen gids maken met een beschrijving, verschillende stappen en foto’s en video’s. Zo is Snapguide een sociaal netwerk van mensen die hun creativiteit en inventiviteit willen delen met anderen. Het probleem met Snapguide op de iPhone is dat de uitgebreide gidsen misschien een beetje te pietluttig zijn op het scherm van de telefoon. Grote foto’s en dan ook nog de beschrijving eronder; het werkt wel, maar kan overzichtelijker. Op de iPad voelt Snapguide zich als een vis in het water.


De applicatie maakt vol gebruik van het grote scherm en ziet er bovendien prachtig uit, met vloeiende animaties en een opzet van de gidsen die speciaal voor de iPad is gemaakt.

Zo bevat het introscherm van een gids meteen een schermvullende foto, met een titel erboven die je met een tik weghaalt. Onder de titel zie je meteen het aantal likes, reacties en de ingrediënten voor de handeling in de gids. Met een veeg sla je een pagina om naar de volgende foto, tekst of video. Die beschrijft meteen de volgende stap, met een korte beschrijving eronder. Onder elke stap zie je reacties van lezers, die vaak vragen stellen of suggesties hebben om het misschien anders te doen. Na de gids word je verzocht te reageren, de gebruiker te volgen of aanverwante gidsen te lezen.

Snapguide reacties op gidsHet hoofdmenu is te bereiken met de pijl linksboven in een gids en het Snapguide-titelmenu als je op een overzichtspagina bent. Daarin kan je direct naar het Featured-overzicht van geselecteerde gidsen, kan je zoeken op categorieën, populaire gidsen zien, recente toevoegingen bekijken, activiteit op je eigen input zien, vrienden toevoegen en vind je de knop om een gids te maken. Kortom: alles wat je ervan verwacht, zit meteen in dat menu. Handig.

Zelf een gids maken is onveranderd wel een karweitje in Snapguide. De applicatie pakt het gebruiksvriendelijk aan en wijst je precies de weg over wat je moet doen voor de volgende stap en hoe je dit of dat invoert. Je moet er even voor gaan zitten – en juist daarom is de app zeker op dit onderdeel veel prettiger dan dezelfde app op de iPhone. Daarbij is het natuurlijk wel handig dat je juiste foto’s van tevoren op de iPad staan, voordat je je handleiding loslaat op fervente doe-het-zelvers.

Downloaden: Snapguide (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.