Scrobbler for iOS: officiële muziek-app van Last.fm

Scrobbler for iOS is de officiële iPhone-app van Last.fm die muziek van je iTunes combineert met scrobblen. De app heeft slimme playlists.

Scrobbler for iOS headerDe muzieksite Last.fm heeft een muziek-app uitgebracht op de iPhone die de muziek op je iPhone en iPod touch op een andere manier kan afspelen. Scrobbler for iOS is vandaag bijgewerkt naar versie 1.1, die ervoor zorgt dat de muziekspeler standaard in beeld staat en ook herhaalde tracks logt voor je luistergeschiedenis op Last.fm. Als je een account op de site hebt, kan je inloggen in de app en daarmee de muziek die op je iPhone staat, op meerdere nieuwe manieren luisteren.

Met de kennis die Last.fm heeft opgebouwd, kan de dienst je op de iPhone aanwezige muziek indelen in verschillende ‘slimme’ afspeellijsten. Zo kan je de muziek op de telefoon afspelen op type (relaxt, smooth, opzwepend), aan de hand van door gebruikers toegevoegde tags (indie, funk, akoestisch) en kan je de muziek afspelen aan de hand van je luistergedrag in iTunes. Zo kan er gesorteerd worden op de 25 meest afgespeelde nummers, recente nummers en je persoonlijke favorieten. Des Last.fm wordt de geluisterde muziek natuurlijk meteen geregistreerd op je account. De website werd groot door het bijhouden van de muziek die je luistert en die functie is in de app niet vergeten. Sterker: de app is ernaar vernoemd.

Scrobbler biedt niet de andere geneugten van Last.fm. De radiofunctie ontbreekt en dat betekent dat je niet in de muziekkeuze van volledige nummers van de website kan duiken – hetgeen nogal jammer is aangezien Last.fm over een flinke catalogus beschikt. Ook kan je geen muziek opzoeken van de site om die aan een afspeellijst toe te voegen. Dat kan in een onafhankelijke app als Muze bijvoorbeeld wel. De toepassing teert volledig op de muziek die via iTunes al op je toestel staat.

Scrobbler for iOS slimme playlists Scrobbler for iOS artiesten

Helaas is de applicatie wat langzaam in gebruik. De pagina’s van de slimme afspeellijsten scrollen geenszins soepel en ook voelt de app eigenlijk overal wel instabiel, hoewel we nog geen vastlopers hebben meegemaakt tijdens het testen. De profielpagina spant de kroon: dat is een langzaam ingeladen en klungelig bedienende mobiele webpagina die tussen de menubalken van de app geladen wordt. Het meteen kunnen scrobblen en de originele playlists – mits die al je muziek omvatten – dragen Scrobbler for iOS.

Downloaden: Scrobbler for iOS (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Last.fm stopt vanaf 15 januari 2013 in Nederland en andere landen. Er zijn dan geen nieuwe betaalde accounts meer mogelijk. De gratis accounts blijven bestaan, waarbij je gewoon kunt blijven scrobblen en statistieken bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2012, 13:22
Categorie Muziek
Onderwerp last.fm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.