Over HD: foto-app ondersteunt DSLR-camera’s en hogere resolutie

De stijlvolle iPhone-app Over HD is vernieuwd en nu ook geschikt voor de iPad. Er zijn nieuwe fonts, opties en hogere resolutie-mogelijkheden.

Over HD foto met tekst iPhoneDe moeilijkst in de App Store vindbare foto-app* met de simpele naam Over heeft een grote update gekregen. De applicatie die foto’s van stijlvolle lettertypes kan voorzien, is vanaf nu universeel en dus ook geoptimaliseerd voor de iPad. Daarnaast is de resolutie waarin de app foto’s met tekst opslaat flink verhoogd, en kan je nu ook spiegelreflex-foto’s in hoge resolutie openen in de app.

Over heeft met ingang van het universeel worden de wijziging gemaakt naar de naam Over HD. Het is de kleinste van alle veranderingen. Aansprekender is dat je nu ook kan delen naar Flickr en dat de applicatie is voorzien van nieuwe, handgeschreven lettertypes. Windsong is een elegante, tijdloze letter en laat zich vooral lenen voor poëzie. Live Simply is gemaakt door een gebruiker van de app en heeft grote verschillen tussen hoofdletters en kleine letters.

Over lettertype kiezenOok qua infrastructuur is de applicatie onder handen genomen. De fotoselectie is vereenvoudigd: je komt nu meteen binnen in een scherm waaruit je snel een foto uit je album kan halen. Daarnaast is de kenmerkende draaischijf waarin je alle bewerkingsopties kon halen, nu niet langer het enige menu. Het werd er een beetje druk, aldus ontwikkelaar Potluck. Daarom is er nu een kleine edit-knop binnen handbereik waarmee je de grootte, uitlijning en tint van de tekst kan aanpassen. Ook kan je de foto nu vierkant bijsnijden, en kan je de grootte van het lettertype handmatig invullen naast het groter en kleiner drukken.

Over HD is een prachtige app om foto’s mee van tekst te voorzien. De nieuwe update maakt de app ook geschikt voor professionele fotografen.

Downloaden: Over HD (€1,79, universeel, iOS 5.1+)

* Je kan Over HD snel vinden in de App Store door te zoeken op ‘Over text’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2012, 15:43
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotografie, tekstverwerker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.