SlideShark: Powerpoint-viewer met AirPlay uitgekomen op iPhone

SideShark is een iPhone-app die Powerpoint-presentaties volledig geanimeerd kan weergeven op de iPhone, iPod touch en iPad. De gratis te downloaden applicatie voegt daarmee iets toe ten opzichte van apps als Smart Office 2.

SlideShark Powerpoint-presentaties op de iPhoneNiet puur de slides bekijken, maar de gehele Powerpoint-presentatie terugkijken zoals hij bedoeld is: inclusief de animaties, lettertypes, kleuren en graphics. Dat het is het kunstje waar SlideShark op de iPad al een tijdje de handen voor op elkaar krijgt. De app om presentaties te bekijken is na een nieuwe update ook geschikt gemaakt voor de iPhone. De applicatie ondersteunt bovendien AirPlay om de presentaties ook op groot scherm weer te geven.

SlideShark overzicht documentenJe kan bestanden op twee manieren klaarzetten in de app. Door een Powerpoint-bijlage in de standaard mail-app van Apple lang ingedrukt te houden en daarna te openen in SlideShark, is de meest voor de hand liggende optie vanaf de iPhone zelf. Je kan ook bestanden klaarzetten op de SlideShark-privéserver als je al elders een account had. Door het bestand in de app te downloaden, heb je het vanuit SlideShark offline bij de hand. Je ontkomt in ieder geval niet aan het aanmaken van een account voor de applicatie.

SlideShark voelt stabiel aan op het moment dat je een presentatie bekijkt of wil laten zien aan anderen. Met swipes links en rechts ga je naar vorige en volgende pagina. Wel is de app wat traag in de bediening. Een veeg naar een ander scherm levert merkbaar later het weergeven van die pagina op.

SlideShark delenMet een veeg omhoog zie je wel snel een overzicht van de slides in de presentatie en kan je er makkelijk naartoe gaan. Je hebt bovendien de keuze de diavoorstelling automatisch te laten lopen met een zelf ingestelde timer. Ook kan je ervoor kiezen de presentatie opnieuw te laten beginnen als die afgelopen is. Dan is er nóg een handige mogelijkheid als je voor een groep praat en AirPlay gebruikt: door je vinger op het scherm gedrukt te houden, verschijnt een rode pointer. Als laatste kan je documenten volledig delen via een URL op Twitter, Facebook en via e-mail.

Registreren in de app gaf bij ons een foutmelding, maar we kregen vervolgens wel toegang tot een persoonlijke database met bestanden. De toepassing kan overweg met bestanden in het .ppt, .pptx, .pps en .ppsx formaat. Als de animaties in Powerpoint-presentaties voor jou wat toevoegen, is SideShark het overwegen waard om naast apps als Smart Office 2 te gebruiken.

Downloaden: SideShark (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2012, 22:03
Categorie Productiviteit
Onderwerpen keynote, microsoft, slideshow

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.