SimplePlay: muziek op je iPhone zetten zonder iTunes

SimplePlay is een snelle, makkelijke iPhone-app waarmee je razendsnel muziek op de iPhone kan zetten, ordenen en verwijderen zonder tussenkomt van iTunes. Helaas loopt de app nog wel eens vast tijdens het muziek afspelen.

SimplePlay iPhone iPod touch muziekspeler zonder iTunesSnel muziek overal bij de hand hebben op de iPhone, zonder iTunes daarvoor in te schakelen? Die handigheid biedt de nieuwe app SimplePlay. Je downloadt de applicatie, vraagt een webadres op en vervolgens upload je razendsnel geselecteerde muziek naar de app. Die muziek komt niet terecht in je algemene iPod-bibliotheek, maar is wel vanuit SimplePlay te benaderen. In de app zelf kan je afspeellijsten aanmaken om je muziek snel te ordenen.

De afspeelweergave van SimplePlay heeft in het midden van het beeld een afbeelding van een simpel, ouderwets mp3-spelertje. Die staat misschien wel symbool voor het gemak waarmee je de app bedient. SimplePlay iPhone playerMet het rechter tabblad Upload haal je met één knop een adres op dat je op je browser kan invoeren. Als je computer en iPhone of iPod touch op een WiFi-netwerk zitten, worden de bestanden die je vanaf de browser uploadt, meteen op je toestel gezet.

Afspeellijsten aanmaken is eveneens een fluitje van een cent in SimplePlay. Nadat je de Add-knop hebt ingedrukt, selecteer je nummers, geef je de lijst een naam en heb je al een nieuwe lijst. Door daarna nog eens op de Edit-knop te drukken, kan je nummers uit een playlist verwijderen en van volgorde verwisselen.

Helemaal vlekkeloos werkt SimplePlay niet. De applicatie liep bij ons al eens vast toen er een nieuw nummer ingeladen moest worden, en toen we vanuit een playlist naar het huidige nummer in de player wilde gaan. Daar staat dan weer tegenover dat er geen snellere offline manier lijkt te zien om je muziekcollectie te beheren op de iPhone – al worden momenteel alleen nog MP3-bestanden ondersteund.

Downloaden: SimplePlay (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2012, 13:33
Categorie Muziek
Onderwerpen itunes, mp3, muziek

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.