Ruzzle-concurrent Word Gobbler vernieuwd: online met vier spelers

Het enorm populaire online woordspel Ruzzle heeft een concurrent uit Nederland gekregen: Word Gobbler. In de Nederlandse game neem je het op tegen een, twee of drie online tegenstanders via GameCenter.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

World Gobbler iPhone iPod touch online woordspel RumbleTiming is een belangrijke en moeilijk in te schatten pijler voor het succes van een iOS-app. Timing zat de Nederlander André Mathlener niet mee. Hij begon, schrijft hij in een e-mail aan iPhoneclub, een jaar geleden al met de ontwikkeling van zijn woordspel Word Gobbler, een spel waarin je net als Boggle, zoveel mogelijk woorden moet halen uit een veld met zestien letters. De eerste versie verscheen nog voor de uitgave van het soortgelijke en enorm populaire woordspel Ruzzle (voorheen Rumble), maar ontbeerde een online multiplayer en werd vooralsnog geen succes. Vandaag is een update uitgekomen die Word Gobbler alsnog een online stand meegeeft.

Worl Gobbler Nederlandse woordenboekNiet twee, maar vier spelers kunnen online tegen elkaar strijden voor de hoogste score in Word Gobbler. Die verbindt spelers met elkaar aan de hand van Apple’s eigen Game Center. Je maakt een spel aan tegen onbekende of bevriende tegenstanders en maakt vervolgens in twee minuten zoveel mogelijk woorden in het Boggle-veld. Dat doe je door de letters te verbinden met een vloeiende lijnbeweging of door op letter voor letter te tikken. Na drie ronden van elk twee minuten, wordt er gekeken wie de hoogste totaalscore heeft. Die wint het spel.

De update van vandaag brengt ook een Nederlandse menuvertaling en een Nederlands woordenboek naar Word Gobbler. Dat is niet geleend of ingekocht van een andere partij, maar maakt gebruik van de interne woordenlijst van de iPhone. Daardoor zijn persoonsnamen ook toegestaan en zal het wordenarsenaal voor elke speler net iets anders zijn. Het spel lijkt ervoor in moeilijkheid te compenseren met speelvelden waarin de klinkers soms wel erg lastig liggen. Bovendien dragen de letters geen zichtbare waarde en gaat het over de langste woorden, niet zozeer de woorden die langs bepaalde waardevolle letters komen.

Word Gobbler simpel menuWord Gobbler is absoluut niet zo fraai afgewerkt als Ruzzle. Het spel ziet er alleszins simpel uit. Door naar het Settings-menu te gaan, kan je de Nederlandse taal activeren. Standaard staat het spel ingesteld in het Engels. In tegenstelling tot veel andere spellen in het online-genre, is Word Gobbler niet gratis te downloaden. Daar tegenover staat dat het spel geen reclame aan boord heeft en dat je mag verwachten dat Apple’s GameCenter tijdig pushmeldingen verstuurt voor je volgende beurt.

Downloaden: Word Gobbler (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2012, 13:32
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen boggle, rumble, ruzzle, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.