Shazam 5.5.0: nieuw uiterlijk, tags doorzoeken en meer

De muziek-scan apps Shazam en Shazam Encore zijn aangepast voor de iPhone en iOS 6. Je kan nu altijd taggen en makkelijk op tags zoeken.

Shazam Encore vernieuwd voor iPhoneDe muziek-scan app Shazam is vernieuwd naar versie 5.5, wat zowel geldt voor de gratis Shazam als de betaalde Shazam Encore. Voor het eerst in lange tijd zijn het logo en de uitstraling van het ‘Tikken voor Shazam’ scherm vernieuwd, waardoor de app er een stuk moderner uitziet. Maar de grote klappers zijn inhoudelijk gemaakt. Zo zoekt Shazam nu automatisch naar offline opgeslagen tags zodra je weer een verbinding hebt en kan je het scherm met tags doorzoeken met een zoekbalk aan de bovenkant.

Als je in de applicatie komt, moet je nog steeds tikken voor de eerste Shazam, maar daarna gaat het automatisch. Kom je van de Mijn tags-pagina en tik je dan op het middelste tabblad, dan is Shazam al bezig met het verkennen van omgevingsgeluid en het vinden en opslaan van muziek die de app daaruit kan destilleren.

Shazam nieuwe scan animatieDe lijst met tags laadt sneller en vollediger: zelfs scrollen naar muziekscans van een jaar geleden gaat relatief soepel, ook al tag je veelvuldig. Je kan de zoekbalk bovenin op verschillende manieren inzetten: de app kan overweg met artiesten, nummers en data waarop je zoekt, maar als je Shazam je verbindingsgegevens toestaat, kan je ook zoeken op waar je een nummer hebt gescand.

Shazam Friends heeft een ververs-functie gekregen met een sleepbeweging aan de bovenkant van de pagina, en het is voortaan mogelijk tags te delen op Google+. Delen via Facebook gaat via de module binnen iOS zelf. Dat betekent dat je iOS 6 nodig hebt om Shazam of Shazam Encore te gebruiken – een vrij prijzige consequentie.

Een van de grootste vernieuwingen van Shazam heeft plaatsgevonden voor een selecte doelgroep. De applicatie is geoptimaliseerd voor slechtzienden. De app is beter ingericht op de VoiceOver-functie van de iPhone: met die geactiveerd, kan je overal op het scherm dubbeltikken om meteen met het muziek scannen te beginnen.

Shazam Red is momenteel nog niet geüpdatet. Het is niet bekend wanneer die versie wordt gelijkgetrokken.

Downloaden: Shazam Encore (€5,99, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: Shazam (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2012, 21:59
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, shazam, taggen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.