Twitter voor iPhone uitgebreid met fotofilters en andere opties voor fotobewerking

Twitter heeft zijn officiële iPhone-app voorzien van acht fotofilters evenals opties voor het bijsnijden van foto's en een automatische verbeterfunctie.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Twitter voor iPhone voorzien van fotofiltersZojuist is de update voor Twitter voor iOS in de App Store verschenen, waarin de gisteren aangekondigde fotofilters hun opwachting maken. Er zijn in totaal acht verschillende filters toegevoegd, die volgens maker Aviary speciaal voor Twitter zijn gemaakt. Dit varieert van filters die je foto’s een zwart-wit uiterlijk geven tot een filmachtige uitstraling bij het filter met de toepasselijke naam ‘Filmisch’. Door middel van veegbewegingen kun je eenvoudig wisselen tussen de verschillende filters, maar er is ook een aparte weergave die alle filters in een rasterweergave toont. De filters werken (vooralsnog) alleen op de iPhone en niet op de iPad.

In versie 5.2 voegt Twitter naast de fotofilters ook andere mogelijkheden toe voor het bewerken van foto’s. Zo kun je voortaan, net zoals in Instagram, het kader verplaatsen en foto’s eenvoudig bijsnijden. Ook is er een automatische verbeterfunctie toegevoegd, die foto’s kan verbeteren door de licht- en kleurintensiteit in balans te brengen. Ook die functie kenden we al van Instagram, dat gisteravond een grote update uitbracht waarin onder meer de cameraweergave op de schop is genomen en het nieuwe filter ‘Willow’ aan het arsenaal van filters is toegevoegd.

Twitter filters op foto's selecteren Twitter foto uitknippen

De nieuwe fotofilter-functie komt automatisch in beeld als je een foto selecteert of ter plekke schiet via de Twitter-app. Met een druk op de middelste van de drie knoppen, krijg je een thumbnail-overzicht van de verschillende kleurenfilters en zie je snel het verschil. Je kan op dat scherm ook de verbeterfunctie inschakelen om meteen het effect te vergelijken. Overigens ontbreekt een tilt-shift functie zoals die bekend is van Instagram, waarmee je door toevoeging van onscherpte een effect van diepte kan creëren. In onderstaand filmpje legt Twitter uit hoe de nieuwe fotofilters werken.

Wat vinden jullie van de kleurenfilters van Twitter? Vormen ze een bedreiging voor Instagram?

Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Let op! De fotofilters werken (vooralsnog) alleen op de iPhone en niet op de iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2012, 22:28
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen fotofilters, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.