sbk14-icoon

SBK14: Real Racing met motoren op iPhone en iPad

SBK14 is een gratis te downloaden motorracegame voor iPhone en iPad. Race over het TT-circuit in Assen en andere Moto GP-tracks.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

SBK14 motorracegame iOS iPhone iPadFans van autoraces hebben sinds vorig jaar niks meer te klagen met een iPhone. Real Racing 3 en GT Racing 2 zijn twee indrukwekkende gratis racegames op iOS en met de juiste instellingen is ook 2K Drive qua rijbeleving de moeite waard. Voor liefhebbers van motorraces viel er nog niet zoveel te halen op iOS. De officiële game van het FIM Superbike World Championship maakt echter indruk. En ook SBK14 is gratis te downloaden.

Anders dan Real Racing 3, is SBK14 geen freemiumgame. Als je de game gratis downloadt, beschik je eigenlijk over een uitgebreide demo. Daarin kan je racen op Phillip Island, Aragón en jawel: Assen. Dat zijn in de Championship-modus de eerste circuits waar je overheen tourt en steeds een proefrit kan maken, twee tijdritten doet voor je startposities en natuurlijk ook twee races uitvoert. Voor eenmalig 4,49 euro ontgrendel je de andere tracks in de game en krijg je 27 gelicenseerde coureurs, 16 teams en alle 13 circuits.

SBK14 motorracegame besturingen

Remassistentie?

SBK14 circuits Laguna SecaSBK14 beschikt over maar liefst negen besturingsschema’s, waardoor je ruime keuze hebt over de opstelling van de knoppen, het sturen en de mate van controle die je zelf wilt hebben. De standaardbesturing laat je de iPhone kantelen, planken met een knop rechts en remmen met links. Je motor heeft standaard al een aardige vaart te pakken. Als ervaren motorrijder of als je eerder een Moto GP-game hebt gespeeld op de spelcomputers, wil je de remassistentie in de instellingen uitzetten of in ieder geval terugdringen tot een waarschuwing.

Met die remassistentie is SBK14 niet slecht, maar is de game in bochten raar afgesteld. Je remt van tevoren af, maar kan vertraagd in de bocht alsnog de motor plat gooien en het gas helemaal open trekken terwijl je knie zowat tegen de grond schuurt. Dat je amper echt botst met medecoureurs, helpt daarbij. Haal de assistentie weg en de game wordt zonder meer moeilijker – maar geeft ook meer voldoening. De proef- en tijdritten zijn dan bittere noodzaak om te weten waar je moet remmen, om in de races je slag te slaan. De game is toegankelijk: je kan voorafgaand aan elke race het niveau van de computergestuurde concurrentie bijschaven.

SBK14 echte coureurs

Onmiskenbaar een motorracegame

SBK14 is niet simpelweg Real Racing met een ander schilletje, maar dat kan je aanvankelijk misschien wel denken. De presentratie is modern en verzorgd en tijdens het racen ziet SBK14 er ‘clean’ uit, net zoals de racegame van Firemonkeys. Maar SBK14 is onmiskenbaar een motorracegame. Daar zorgen de voorzichtigheid waarmee je bochten moet benaderen en het grootse gevoel van snelheid voor.

Pluspunten

  • Motorracegevoel
  • Veel besturingsopties
  • Echte rijders en circuits

Minpunten

  • Onnatuurlijk remgedrag met assistentie aan

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 21:31
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, motorola, racegame, real racing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.