memolock icoon groot

MemoLock zet agenda en todo op je iPhone-lockscreen

Met MemoLock kan je een todo, notitie of agenda samenstellen. Die voorzie je van een design en kan je gebruiken als lockscreen op de iPhone.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Verschillende lockscreens iPhoneHet lockscreen of toegangsscherm is een taaie plek op de iPhone. Zolang iOS 8 nog niet uit is en plaats maakt voor widgets bij het openen van je iPhone, kan je er niks mee behalve een achtergrondfoto kiezen. Daarbinnen zijn verschillende ontwikkelaars gelukkig erg creatief. Met de iPhone-app MemoLock van de Zuid-Koreaanse Kyoungjoon Park zet je een deel van je agenda, een belangrijke notitie of takenlijst op je lockscreen.

Je hebt de keuze uit vijf verschillende indelingen voor je lockscreen, die je elk weer in een veelvoud van kleuren kan uitvoeren. je kiest uit een simpele takenlijst, een maandagenda bestaande uit een blokkenschema, een weekoverzicht met de data onder elkaar, een timetable dat ideaal is voor lesroosters en flexibele werkwerken en ten slotte een Metro-dashboard, dat rechtstreeks doet denken aan Windows Phone en ruimte biedt voor twee notities en foto’s. Je kan de sjablonen beurtelings bewerken: de app onthoudt je aanpassingen.

En dat is maar goed ook.

MemoLock sjablonen iPhone MemoLock sjablonen 2 iPhone

MemoLock zou er de sier mee maken als je rechtstreeks je takenlijst van de standaard Herinneringen-app van je iPhone kon importeren, of de agenda die je in elke andere iPhone-app ziet. Maar dat behoort niet tot de opties: je richt de schermen helemaal in. Het geeft je een zekere flexibiliteit – dat feestje waar je uiteindelijk toch niet naartoe gaat in de agenda, hoeft niet op het lockscreen te staan – maar het zou een welkome optie zijn.

Lees ook: Beste agenda-apps voor iPhone en iPad

MemoLock lesrooster hoekig MemoLock lesrooster oranje

Nu vul je alles handmatig in. De titel van een sjabloon, de data zelf en de afspraken en taken op die dagen zijn naar hartelust aan te passen en in te vullen. Alleen bij de maandagenda heb je niet de keuze de maand zelf te veranderen. Het is bewerkelijk, en zelfs behoorlijk overbodig voorzien van manieren om het lettertype, de kleur en de grootte aan te passen, maar het zorgt er wel voor dat je bijvoorbeeld prima je lesrooster in de timetable kan invullen, of de planning van je vakantie in de weekagenda – die niet perse een week behelst.

Memolock takenlijst rond rood MemoLock takenlijst paars

Nuttige wallpaper

Als de inhoudelijke invulling naar je zin is, kan je in de previewstand naar links en rechts vegen voor een ander kleurenschema. Met de Save-knop sla je de compositie op in je fotoalbum, waar vanuit je het sjabloon op het lockscreen van je iPhone kan zetten. Het is dus niks anders dan een wallpaper voor je lockscreen. Net als alle lockscreen-apps zijn er geen interactieve elementen en er is geen synchronisatie met je takenlijsten en agenda’s elders op de iPhone. Maar die ene belangrijke notitie die je niet mag vergeten, die staat er wel op. In een design naar je eigen smaak.

Pluspunten

  • Lekker veel thema's
  • Todo op lockscreen is handig

Minpunten

  • Geen gebruik van agenda en herinneringen-app
  • Lockscreen blijft natuurlijk statisch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2014, 19:21
Categorieën Lifestyle, Productiviteit
Onderwerpen lockscreen, wallpaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.