Skyscanner Autoverhuur prijsvergelijking

Skyscanner Autoverhuur: goedkoop auto huren met iPhone-app

SkyScanner Autoverhuur luchthaven is een prijsvergelijkingsapp voor een auto huren. De applicatie loont in een eerste vlotte test.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Skyscanner Autoverhuur prijsvergelijkingDe handige applicatie Skyscanner waarmee je de prijzen van vluchten en vliegmaatschappijen kan vergelijken, heeft een aparte app uitgebracht voor het vergelijken van autoverhuur. Skyscanner Autoverhuur werkt vanaf deze week ook in de Verenigde Staten, wat de internationale release van de applicatie betekent. In de app voer je een luchthaven in waar vanaf je wil rijden en hoelang je wilt rijden.

De resultaten op basis van je voorkeursdatum worden op prijs gesorteerd, met de goedkoopste optie bovenaan de pagina. In het groot zie je de totaalprijs voor het aantal dagen vermeld staan, klein daaronder zie je de dagprijs staan. De auto wordt niet precies gespecificeerd: je ziet in welke auto je kán belanden. Niet perse de Volkswagen Polo: het zou ook de Skoda Fabia kunnen worden. Op de detailpagina van een verhuur kan je boeken op de autoverhuursite die erachter zit.

SkyScanner Autoverhuur zoeken SkyScanner Autoverhuur prijzen

Met filters onderaan de pagina kan je verschillende opties in- of uitschakelen. Je sorteert auto’s op klasse, transmissie, de boekingsite en de aanwezigheid van airco. In de instellingen van de app verander je het standaardland en de de valuta. Omdat de app Nederlandstalig is, kan je moeilijk verkeerd gaan op de informatie. Skyscanner zegt geen commissie op de prijs te pakken terwijl de resultaten worden geladen. Je huurt direct een auto bij een boekingsbedrijf en rekent af op de website waarnaar je wordt doorverwezen.

Prijsvergelijk

De prijzen van Skyscanner Autoverhuur vallen laag uit ten opzichte van de concurrentie, als we de app testen op anderhalve week auto huren in Griekenland.
De goede autoverhuur-app Rentalcars.com komt 61 euro duurder uit en heeft minder keuze uit goedkope tarieven, maar die app heeft wel weer handige beoordelingen van de boekingsites zelf. eBookers Reizen, dat al langer autoverhuur biedt, al 119 euro. En ten opzichte van AVIS is de besparing zelfs 180 euro. Het loont altijd om de apps naast elkaar te leggen – maar Skyscanner AutoVerhuur lijkt geen app om over te slaan als je op zoek bent naar een tijdelijke auto.

Pluspunten

  • Prijzen gunstiger dan bij concurrentie

Minpunten

  • Alleen vanaf luchthavens

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2017, 16:20
Categorie Reizen
Onderwerpen auto, skyscanner, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.