Review: BeejiveIM 3.0 with Push: push-notificaties en veel meer

Review van BeejiveIM, een chatapplicatie voor iPhone OS 3.0, die voor het eerst gebruik maakt van push notificaties. BeejiveIM werkt met alle populaire instant messaging-protocollen.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Na een aantal updates doorgevoerd te hebben is BeejiveIM aangekomen bij 2.2.0.24 (terwijl ze het zelf 3.0 noemen), de versie die compatibel is met iPhone OS 3.0. De mooiste verbetering is in 3.0 is de push notificatie in third-party apps. Ook Beejive, Inc. heeft hier kaas van gegeten. Je kan met MobileMe, MSN Live, Yahoo!, Google Talk, Facebook, MySpace, ICQ en Jabber inloggen. Dat is ontzettend veel in één applicatie.

Opstarten

Opstarten van BeejiveIM 3.0Ik mocht Niek gebruiken als testpersoon voor deze review. Beejive start ontzettend snel op, binnen 15 seconden ben je ingelogd (via Wi-Fi), bij 3G of EDGE zal het wat langer duren. Je belandt op je Buddy List, hier staan al je contactpersonen, verdeeld in de groepen die je hebt aangemaakt. Je kan makkelijk door je contactpersonen bladeren door met je vinger te flicken. Zelf druk ik eenmaal op Offline, want dan verdwijnen al je offline-contactpersonen. Hierdoor vind ik het nog overzichtelijker worden.

Chatten

ChattenAls je een chat wilt starten, druk je op de contactpersoon waarmee je dat wilt, dan verschijnt er een gespreksvenster en kan je beginnen met chatten. Als je typt krijg je een zwart transparant wolkje te zien waar je tekst in komt, je kan op kruisje drukken om je hele tekst te annuleren. Ook staat er een emoticon in, waarneer je hier op drukt krijg je een half scherm vol te zien met allemaal emoticons, door er op te drukken voeg je één in. Ook kan je de backspace-knop gebruiken om gedeeltelijk tekst te wissen. Als je op Send hebt gedrukt, verschijnt je bericht op het scherm in de vorm van een ballon. Je ballonkleur is altijd groen, wat ook bij SMS en MMS het geval is. Om de minuut wordt er de tijd weergegeven wanneer je dus iets zegt, als je meerdere malen per minuut wat zegt, doet BeejiveIM dit niet. Dus bijvoorbeeld 12:06 en daarna 12:12. Dat betekent dat er 5 minuten niets is gezegd. Als je een nieuw bericht ontvangt, trilt de iPhone kort.

Extra functies

Extra functiesAls je in een gesprek een bestand wilt verzenden, een e-mail wilt doorsturen, een spraakmemo wilt versturen of het gesprek wilt verwijderen, druk je simpel op de naam van degene waarmee je chat, die bovenin het scherm staat. Dan schuift er een transparant zwarte balk naar beneden met de vier icoontjes. Ook staat er in het midden andere openstaande gesprekken, in de vorm van de avatar van diegene. Door er simpel op te drukken wissel je snel tussen de verschillende gesprekken.

Push notifications

Waarschuwing voor push notificationsOok is met BeejiveIM mogelijk push notifications te gebruiken, dit is een leuke feature. Bij het opstarten krijg je eerst een waarschuwing. Het idee is simpel: als je even wat anders wilt doen op de iPhone, bijvoorbeeld even wat opzoeken op het internet, moet je BeejiveIM afsluiten, met push notifications blijf je aangemeld bij BeejiveIM en kan je gewoon nog berichten ontvangen. Als iemand wat naar je stuurt, verschijnt er op je homescreen een badge met het aantal berichten dat is gezegd.

Zie het filmpje hieronder om te zien hoe het werkt:

Alle belangrijke functies op een rijtje

  • De app rekent af op basis van datagebruik; je betaalt niet langer per bericht. (Heb je dus een databundel, dan heb je natuurlijk geen extra kosten)
  • Je kan 24 uur per dag, 7 dagen per week online zijn, terwijl de batterij nauwelijks wordt beïnvloed.
  • Push: ook als je BeejiveIM hebt afgesloten is het mogelijk online te blijven, ontvangen berichten kan je aflezen via een blauw schermpje dat in beeld komt.
  • Beejive werkt met verschillende chatnetwerken (zie hierboven).
  • Zenden van bestanden, o.a. plaatjes en spraakmemo’s. Ook kan je ontvangen bestanden doorsturen.
  • Overzichtelijke weergave van je contactpersonen met één tap op het scherm.

Conclusie

De pluspunten van BeejiveIM:
+ Push notifications (wat zeker mogelijk is i.c.m. de iPhone 3G-batterij);
+ Het aantal netwerken waarmee je tegelijk online kunt zijn;
+ Het kunnen verzenden van bestanden, plaatjes en spraakmemo’s.

De minpunten zijn van BeejiveIM:
– Het af en toe crashen van de app, waardoor je de app opnieuw moet opstarten;
– Je moet eerst een teken invoeren voordat je een emoticon kan invoegen.

Dit betekent dat ik de applicatie eerder veel beter in plaats van slecht. Ik begrijp het probleem dat sommige mensen denken dat de batterij dit nooit zo lang aan kan en dat de server problemen gaat vertonen op den duur, maar dan vraag ik me ook af: waarom wil je een hele week constant online zijn? Al met al een dikke 8 waard.

Info: BeejiveIM 3.0 with Push

Let op: deze versie van BeejiveIM werkt alleen met iPhone OS 3.0!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

84 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.