Boxee: remote-applicatie op een andere manier

Boxee is een remote-app die op een andere manier te werk gaat. Opvallend aan de app is dat het te bedienen is op twee manieren: met 'gestures' en 'buttons', dus met gebaren en knoppen.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Boxee is een remote-app die op een andere manier te werk gaat. Opvallend aan de app is dat het te bedienen is op twee manieren: met ‘gestures’ en ‘buttons’, dus met gebaren en knoppen. Gebaren vergt een beetje uitleg om het onder de knie te krijgen en de knoppen spreken voor zich. Dus een geheel nieuwe technologie op het gebied van de afstandsbediening. De applicatie is ontworpen door BOXEE, INC.

Boxee zoekt zelf naar een host, via Wi-Fi. Op je computer (PC/Mac) moet je Boxee hebben geïnstalleerd, wat eigenlijk bij elke remote-app het geval is. Als je Boxee op de computer open hebt staan kan de iPhone jouw computer vinden.

Zodra de iPhone connectie heeft met de computer krijg je een ‘Boxee-logo’ te zien; een abstract gezicht met één groot oog. Het logo is groen en staat precies in het midden van het scherm. Als je door je bestanden op de computer wilt bladeren, moet je op het logo tappen en ingedrukt houden. Je kan alle kanten op: links, rechts, omhoog, omlaag en diagonaal. Je ziet op de computer dat je dan door de bestanden bladert. Schuif je met het logo helemaal naar links, dan verschijnt er een nieuw menu en als je in het menu ergens naar toe wilt selecteer je dat en tap je éénmaal op het scherm.

Zie hieronder het filmpje om te zien hoe het werkt:

Installeren: Boxee Remote voor de iPhone (gratis) en Boxee Remote voor PC/Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2009, 4:52
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.