Replay maakt nu supersimpel Instagram-video’s

Replay - make beautiful movies voor iPhone is geoptimaliseerd voor Instagram. Je maakt zonder moeite vierkante video's.

Replay Make Beautiful Videos iPhoneApplicaties om simpel video’s mee te maken zijn een dingetje geworden sinds Instagram de mogelijkheid geeft 15 seconden-video’s te plaatsen. Magisto is een voorbeeld van een iPhone-app die daardoor is opgeleefd. Nu speelt ook Replay erop in. Vanaf een nieuwe update is de video-app pas echt geënt op Instagram. Je hebt de beschikking over een Instagram-sjabloon waardoor je gericht 15 seconden-video’s voor het sociale netwerk kan maken.

De applicatie werd ook voorzien van zeven nieuwe videostijlen die je kan gebruiken voor de aankleding van je filmpje. Daarvan zijn er twee gratis; Replay verdient zijn geld met in-app aankopen. Een thema kost eenmalig 89 cent. Dat bedrag betaal je ook voor de nieuwe mogelijkheid om het Replay-logo van de video te verwijderen. Verder zijn er met Jetset en Seasons twee nieuwe stijlcollecties, kan je video’s en meer foto’s importeren op de iPhone 4 en is de app verbeterd op het gebied van audio en de preview van het eindresultaat van je video.

Replay foto's kiezen voor video Replay video bewerken iPhone

Een video maken kan niet simpeler dan in Replay – het behoeft eigenlijk niet eens uitleg. Je importeert een stapel foto’s en video’s uit het fotoalbum van de iPhone (eerste screenshot), kiest een thema en een liedje voor tijdens het filmpje. De app monteert de beelden en het geluid zelf tot een video, maar je mag zelf wijzigingen aanbrengen in de volgorde en het thema.

De eenvoudige editor (tweede screenshot) zet alle frames onder elkaar en het kost geen moeite om bijvoorbeeld een scherm met een tekst ertussen te zetten of een stuk video te knippen. Ook bepaal je het middelpunt van een frame, zodat je zeker weet dat de applicatie niet het verkeerde deel van een voorbij trekkende foto uitlicht. Ook de nieuwe transitie van een langzame, liggende video naar een snelle vierkante video voor Instagram is zo gepiept. De update zou wel eens een populariteitssprong voor de app kunnen betekenen.

Downloaden: Replay – Make beautiful movies (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2014, 10:58
Categorie Fotografie en video
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.