En Passant: prachtig Nederlands schaakspel vernieuwd

Het fraaie Nederlandse schaakspel En Passant voor iPhone en iPad heeft nieuw ontworpen stukken, smileys om te versturen en scoreboards.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

En Passant schaken op iPad iPhoneEn Passant is vernieuwd en daarmee is een van de meest stijlvolle schaakspellen op de iPad en iPhone verbeterd. Ontwikkelaars Hans Pinckaers en Johan Basberg hebben het online schaakspelletje met de moderne uitstraling voorzien van smileys, zodat je de zetten die je doet wat persoonlijker kan maken. Misschien is het niet al te professioneel om een verontrust gezichtje bij je laatste zet te versturen naar je tegenstander, maar het maakt het wel wat persoonlijker. Er zijn nog meer leuke verbeteringen.


En Passant smileys versturen iOSZo kan je nu ‘afrekenen’ met tegenstanders die het maar blijven vertikken een nieuwe zet te doen. Je kan voortaan elke twaalf uur één herinnering versturen naar je tegenstander om diegene weer even te porren om te spelen. Ook krijg je meer inzicht in je opponenten. Dankzij het scoreboard zie je terug wie de meeste potjes won.

Fanatieke schakers kunnen ook hun ei kwijt in En Passant versie 2.0 voor iPhone en iPad. Je kan zowel een screenshot als een wedstrijdverloop delen vanuit de app. Er is ook een auto-analyseerfunctie, of je nou aan de beurt bent of niet. Zodra je een stuk van je tegenstander oppakt, zie je aan de lijnen waar het gevaar schuilt. De alternatieve tweespeler-stand op de iPad maakt het aantal inhoudelijke verbeteringen af. In plaats van dat het scherm steeds meedraait als je de iPad over geeft aan de ander, kan je het scherm ook als tafel gebruiken. Je kan gewoon tegenover elkaar blijven zitten.

En Passant schaken kleuren iPadDe laatste verbeteringen in En Passant 2.0 schuilen in de afwerking. Het spel bevat nu geluiden en animaties bij een winst, verlies of remise, het lettertype is vernieuwd en leesbaarder gemaakt en jawel: de koning en koningin kregen een facelift. Ze hebben een wat groter hoofd, wat ervoor zorgt dat ze beter te onderscheiden zijn van de andere stukken. Eigenlijk is dat stiekem misschien wel de grootste inhoudelijke verandering. Een misstap omdat je een ander schaakstuk dacht te hebben, zal niet meer zo snel voorkomen.

Ter viering van de update koop je En Passant Premium voor een ongelimiteerd aantal potjes online tijdelijk voor 89 cent in plaats van 2,69 euro.

Downloaden: En Passant (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2014, 12:48
Categorie Games
Onderwerp schaken
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.