Rel8 voor iPhone vertelt wie je Facebook-vrienden werkelijk zijn

Rel8 is een iPhone-app die je Facebook-vrienden analyseert, verbanden ontdekt en je vrienden nieuw laat ontdekken. Rel8 voor iPhone is een gratis app.

rel8-icoonSommige Facebook-vrienden staan zover van je af, dat je nauwelijks weet welke films ze graag kijken en hoe ze hun vrije tijd graag doorbrengen. De nieuwe iPhone-app Rel8 probeert daar iets aan te doen door je Facebook-vrienden te ordenen op basis van smaken en interesses. Zo ontdek je makkelijker overeenkomsten en gemeenschappelijke interesses. Niet iedereen zal er benieuwd naar zijn, maar ben je iemand die urenlang kan grasduinen door Facebookvrienden en hun belevenissen, dan is het een app om eens uit te proberen. Rel8 is gratis en geschikt voor iOS 5.0 en hoger. Je installeert de app, maakt verbinding met Facebook en kunt vervolgens gaan koffie-, bier- of wijndrinken. Rel8 heeft tijd nodig om de gegevens te indexeren en verbanden te ontdekken en dat duurt zo’n 10 minuten, waarschuwt de app.

Je kunt een tutorial doorlopen om de tijd te doden en een push notificatie instellen om te worden gewaarschuwd als het doorspitten van je vriendgegevens klaar is. Je kunt vervolgens kijken naar een onderverdeling van je vrienden: hoeveel procent is man, hoeveel procent is vrouw? Wat zijn hun belangrijkste interesses? En hoe is het met jezelf gesteld? Je kunt aan de hand van bolletjes kijken welke onderwerpen naar jouw smaak zijn, bijvoorbeeld tech, muziek, welzijn, sporten, mode of politiek. Met een schuifknopje ‘Show mutual’ kun je zien welke interesses je gemeen hebt met een bepaalde persoon. Rel8 kan ook vrienden aanbevelen, zodat je die klasgenoot van vroeger eindelijk weer leert herontdekken. Aanbevolen mensen zijn vrienden die de meeste overeenkomsten met je hebben. Je kunt Facebook-vrienden ook handmatig opzoeken en kijken of er misschien overeenkomsten met jou zijn. Dezelfde boeken, dezelfde sporten of interesses, het kan van alles zijn. Wil je naar een concert van jouw favoriete artiest, maar weet je niemand om samen te gaan, dan kan het helpen om eens in Rel8 te kijken. Misschien is die vaag bekende collega die je ooit uit beleefdheid hebt toegevoegd aan Facebook wel dol op dezelfde band en is heb je een geweldige avond samen.

rel8-scherm-iphone rel8-vrienden

Toch kun je je afvragen of Rel8 een lang leven beschoren is. Facebook probeert met het Facebook-sociogram (Facebook Social Graph) ongeveer hetzelfde te doen: nieuwe plekken en nieuwe activiteiten ontdekken via de mensen die je al kent. Een andere beperking is dat ik bij vrij veel vrienden een melding te zien kreeg, dat het profiel nog niet goed was geanalyseerd. Je kunt vrienden uitnodigen om Rel8 te gaan gebruiken, maar dat komt toch vaak wat spammerig over. Een ander probleem is dat je na het aantikken van paar profielen een melding krijgt dat je niet meer verder mag: je moet eerst tien mensen uitnodigen voor Rel8 om meer profielen te mogen bekijken. Na het lange wachten op het analyseren van je profiel is dat een domper, die de app meteen minder leuk maakt: de helft van de profielen bevatte nog geen info en nu moet ik ook nog mijn vrienden gaan lastigvallen? De app was bedoeld om mijn Facebook-vrienden beter te leren kennen, niet om ze weg te jagen.

Downloaden: Rel8 (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

rel8-pepijn rel8-unlocken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2013, 21:32
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.