Vintage Guides voor Amsterdam, Londen en Barcelona verschenen

Met de Vintage Guide apps voor iPhone kun je vintage shoppen in Amsterdam, Londen en Barcelona: van kringloopwinkels tot designboetieks.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Vintage GuidesIn elke stad vind je wel een H&M, Blokker en Intertoys. Wie liever shopt bij speciale adresjes kan terecht in een nieuwe serie apps gericht op vintage shopping. Met de Amsterdam Vintage Guide kun je meteen aan de slag; voor een toekomstige stedentrip kun je de apps voor Londen en Barcelona downloaden. The Vintage and Fashion Group BV is een Nederlands bedrijf dat de apps heeft samengesteld. De app van Amsterdam laat in ieder geval een accuraat en gevarieerd winkelaanbod zien: van goedkope kringloopwinkels tot duurdere boetieks met vintage design.

Als je de app opent zie je meteen een scanner, die de winkels om jou heen zoekt. Druk op het icoontje van het lijstje onderin om te selecteren op winkels met kleding, meubels, kinderen of sieraden. Om de resultaten te bekijken klik je op het icoon van het kompas. Op een kaart die je ook in satelietweergave kunt zetten zie je nu alle vintage winkels om je heen. Klik op een winkel om het adres, winkelinformatie en de openingstijden te bekijken en de winkel te delen via Facebook of Twitter. Ook kun je hier de winkel bellen, emailen en de autoroute laten berekenen, waarbij je helaas nog wel wordt omgeleid naar de app van Google Maps. Je kunt ook een winkel zoeken via het tabblad Search. Daar zie je ook een Best of Amsterdam overzicht, waar ongeveer 10 bekende Amsterdamse vintage winkels staan, zoals Laura Dols en Jutka & Riska.

Vintage openingsschermVintage kaart

Net als de informatie in de App Store behoeft het tabblad Extra’s in de app zelf nog wel wat werk. Bij “About Vintage” staat nog geen informatie en de mogelijke settings van de apps zijn minimaal. Er zijn ook nog een aantal onduidelijke tabbladen, zoals de QR scanner en het tabblad My Spot, waar het de bedoeling lijkt om zelf Vintage adresjes te fotograferen en toe te voegen. Beide tabbladen worden nergens uitgelegd en werken (nog) niet naar behoren. Dit alles haalt niet weg dat deze app prima doet wat hij belooft: vintage adresjes in de buurt vinden. De vormgeving is ook in orde. Overige functies hadden wij zelf pas toegevoegd als ze goed functioneren en ergens duidelijk staat wat de bedoeling is.

Downloaden: Amsterdam Vintage Guide, Londen Vintage Guide en Barcelona Vintage Guide (gratis, iPhone, iOS 5.1)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:24
Categorie Lifestyle
Onderwerpen amsterdam, barcelona, londen, shoppen, vintage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.