Rdio krijgt net als Spotify biografieën van artiesten

Spotify-concurrent Rdio heeft een update gekregen met biografieën van artiesten en aanverwante artiesten, maar de optie is wel verstopt.

Rdio header iPhone updateRdio mag dan absoluut niet dezelfde bekendheid genieten als de grote concurrent Spotify; de iOS-app toebehorend aan de dienst wordt in snel tempo ververst. Op 12 maart kreeg de applicatie nog een grote update met een gewijzigd uiterlijk voor afspeellijsten en albums; nu volgt een update die ongeveer hetzelfde behelst als de laatste update van Spotify. Je kan nu informatie opvragen van de artiesten die je beluistert of tegenkomt, waaronder ook biografieën.

Rdio pop-up na long pressSpotify werd vorige week nog voorzien van artiestenfoto’s en een biografie bij artiestenpagina’s. Het lijkt haast wel of Rdio zich daarom heeft gehaast dezelfde eigenschappen ook in haar app te implementeren – al is dat gezien de ontwikkeltijd die nodig is voor nieuwe features in een app, waarschijnlijk niet het geval. In Rdio zie je bij artiesten nu ook een biografie dus, als ook aanverwante artiesten die volgens de app in het zelfde straatje passen. Beide opties zijn wel behoorlijk verstopt: je gaat naar een albumpagina, kiest dan voor de optie ‘Meer van deze artiest’ en daar vind je de nieuwe informatie onder de stippellijn rechtsboven in beeld.

Rdio 2.1.5 zet verder enkele puntjes op de i in de interface, en moet verhelpen dat de applicatie crasht en problemen heeft met gesynchroniseerde content die niet wordt geladen.

Je hebt een abonnement van 10 euro per maand (via de website van Rdio) of 14,99 euro per maand (via in-app aankopen) nodig om van Rdio gebruik te maken. Als je geen abonnement hebt, kan je de applicatie wel gebruiken, maar hoor je alleen voorbeelden van de muziek van vaak slechts dertig seconden.

Downloaden: Rdio (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2013, 11:15
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, rdio, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.