Consilium B: XMBC Remote voor iPad maakt mediacollectie overzichtelijker

Consilium B: XBMC Remote is een universele afstandsbediening voor XBMC van een Nederlandse ontwikkelaar. Je kunt makkelijk zien welke content al is bekeken.

consilium bEr zijn al heel wat XBMC Remote-apps. Een zoektocht in de App Store naar apps die je op de iPad kunt gebruiken levert alleen al een stuk of tien bruikbare apps op. Consilium B: XBMC Remote is een app van een Nederlandse ontwikkelaar, Richard Schiks, die net een nieuwe update van de app heeft uitgebracht. Die ondersteunt nu het ophalen van items in batches, heeft een filter gekregen voor bekeken en nog niet bekeken video’s en maakt het mogelijk om filmsets samen te voegen. XBMC is een open source-oplossing voor een media center die je aansluit op de tv. De iPad-app gebruik je als universele afstandsbediening.

Bediening op de iPad kan handiger zijn dan de normale bediening via een afstandsbediening met knopjes. Je kunt op de iPad veel makkelijker door content bladeren, kijken welke afleveringen van een tv-show je hebt en opzoeken welke je wilt bekijken. Tappen en swipen gaat makkelijker dan via pijltoetsen rondbladeren op het tv-scherm. Het is intuïtiever en werkt veel sneller, omdat alles is aangepast voor het touchscreen. Consilium B is geschikt voor XBMC-versie 11 en 12, kan live radio en tv aan en biedt je ook de mogelijkheid om fan art te gebruiken van websites als themoviedb.org. Die twee laatstgenoemde functies zijn overigens alleen beschikbaar voor XBMC 12 (Frodo). Om goed zicht te houden op je collectie kun je zien welke content je recent hebt toegevoegd en welke je al hebt gezien. Je kunt ook met filters en collecties ordening aanbrengen in je collectie films, tv-series, muziekalbums en meer. Hoe Consilium B zich onderscheidt van de rest van het aanbod XBMC-apps? Misschien dat het er net wat strakker uitziet als concurrerende apps zoals XBMC Media Player HD en net iets betere filtermogelijkheden heeft.

Via onze Facebook-pagina geven we een aantal promocodes voor deze app weg.

Downloaden: Consilium B: XBMC Remote (€1,79, iPad, iOS 6.0+)

consilium b xbmc

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2013, 11:16
Categorie Amusement
Onderwerpen televisie, xbmc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.