QuickHue: snel kleuren van Philips Hue-lampen aanpassen met Nederlandse app

QuickHue is een nieuwe iPhone-app voor de Philips Hue-lampen. De app is gemaakt door Michael Teeuw, die de gratis Stanford iOS-programmeercursus volgde.

quickhue iphone appDe Nederlander Michael Teeuw heeft een app uitgebracht voor de Philips Hue-lampen. QuickHue is één van de eerste apps (en misschien wel de eerste) die gebruik maakt van de officiële Hue SDK. Eerder verschenen er genoeg alternatieve Hue-apps, maar die waren via onofficiële weg gemaakt omdat Philips vrij lang wachtte met het uitbrengen van de Hue SDK. Er is nóg iets bijzonders over QuickHue te vertellen: Michael maakte deze app na het bekijken van de Stanford programmeercursus, die iedereen via iTunes U gratis kan bekijken.

De Hue-app die Philips zelf aanbiedt is niet op alle punten even gebruiksvriendelijk. Het kost een paar schermtaps om de kleur van de lamp aan te passen. Bij QuickHue gaat dat veel sneller: je selecteert de lampen die van kleur moeten veranderen, kiest in een kleurwiel welke tint je wilt en de aanpassing wordt meteen doorgevoerd. Je kunt daarbj ook meteen de felheid van de lamp aanpassen. QuickHue wordt gratis aangeboden, omdat Michael het vooral uit hobby-oogpunt heeft ontwikkeld. Toch is het niet een app die amateuristisch in elkaar steekt: er is bewust veel aandacht besteed aan de vormgeving en gebruikersinterface, zoals je alles snel kunt bedienen. Tijdens het testen bleek dat uitleg overbodig is: alles wijst zich eigenlijk vanzelf. Je tapt lampen aan en kiest de kleur, voor elke lamp afzonderlijk of voor meerdere lampen tegelijk. Aan- en uitzetten doe je ook supersnel, met een powerknop in het midden van de kleurencirkel.

Downloaden: QuickHue (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2013, 10:04
Categorie Lifestyle
Onderwerp philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.