Google wil navigatiebedrijf Waze ook overnemen

Google heeft plannen om navigatiebedrijf Waze over te nemen voor 1 miljard dollar. Ze willen daarmee voorkomen dat Facebook actief wordt als aanbieder van navigatie.

waze icoonVolgens bronnen van Bloomberg heeft Google plannen om voor $1 miljard het navigatiebedrijf Waze overnemen. Eerder waren er al vergevorderde plannen van Facebook om Waze in te lijven. Er dreigt nu een strijd om de hoogste bieder tussen beide bedrijven. Waze zou ondertussen benaderd zijn door meerdere geïnteresseerde partijen en stuurt aan op een overname van tenminste 1 miljard dollar. Lukt dat niet, dan zoekt het bedrijf externe financiering om onafhankelijk te blijven.

golden gate wazeDe bronnen van Bloomberg beweren dat Google Waze pas benaderde nadat duidelijk was dat Facebook plannen had om het over te nemen. Het lijkt er daardoor op dat Google een overname wil voorkomen. Waarom is gemakkelijk te raden: als Facebook eigenaar wordt van Waze kunnen ze navigatie- en kaartdiensten aanbieden en worden ze een rechtstreekse concurrent van Google Maps. Waze zou zelf nog een uitweg kunnen vinden in deze strijd: met 40 miljoen gebruikers en de toenemende populariteit van crowdfunding zouden ze hun gebruikers in kunnen schakelen om flink wat miljoenen op te halen. In 2011 haalde Waze 30 miljoen dollar op bij durfkapitalisten zoals Kleiner Perkins Caufield & Byers en Horizons Ventures Hong Kong. Ook Microsoft, Magma Venture Partners, Vertex Venture Capital en BlueRun Ventures zijn investeerders.

Downloaden: Waze (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2013, 10:11
Categorie Navigatie
Onderwerpen Navigatie, overname, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.