PostNL vervangt track & trace in iPhone-app

De iPhone-app van PostNL heeft track & trace vervangen door MijnPakket, waarop je nu ook het verwachte tijdstip van aankomst ziet.

PostNL digitale postzegelsDe iPhone-applicatie PostNL heeft afscheid genomen van een van de voornaamste functies. Track & Trace, de mogelijkheid waarmee je kan zien in welke fase van verzending een pakket zit, is de deur gewezen. De functie is vervangen door MijnPakket, een nieuwe mogelijkheid waarbij je na het invoeren of inscannen van een barcode niet alleen ziet hoe ver de verzending vordert. Je kan vanaf nu ook zien op welke dag en in welk tijdvak een pakket wordt afgeleverd.

Daarmee schuift PostNL dichter tegen concurrenten als Parcel of het net afgeprijsde Delivery Status Touch aan, al is deze applicatie natuurlijk wel alleen bedoeld voor pakketten die via PostNL worden verstuurd. De nieuwe MijnPakket-functie maakt het ook mogelijk om pakketten te volgen als ze over de landsgrenzen zijn gestuurd en in het buitenland afgeleverd moeten worden.

postnl-iphone-1 postnl-iphone-2

PostNL heeft nog een grote wijziging doorgevoerd. Vanaf nu kan je in de iPhone-app terecht voor de dagen en tijden waarop brievenbussen worden geleegd. De functie werkt op locatie en de app maakt duidelijk wanneer het om reguliere brievenbussen of verlaagde bussen gaat. Wel is er gesneden op de zoekfunctie, die van 5 zoekcategorieën is teruggebracht naar 3 stuks. Je zoekt op postzegelverkooppunt, postkantoor of businesspoint. De pagina’s waar je op terecht komt, zien er wat verzorgder uit dan voorheen. Bovendien zie je nu de openingstijden, de verkrijgbare producten en de mogelijkheid om er een route naar uit te stippelen. Daarvoor opent de app Apple’s Kaarten-toepassing. De routefunctie geldt ook voor brievenbussen op de kaart. Als laatste vind je nieuwe antwoorden over kerstpost in de vraag- en antwoordsectie van de app.

Downloaden: PostNL (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2013, 12:05
Categorieën Nederlandse apps, Zakelijk
Onderwerpen pakket, postnl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.