Play’em: datavriendelijke afspeellijsten maken van YouTube-muziek

Met Play'em voor iPhone kun je muziek van YouTube aan afspeellijsten toevoegen. Video's worden niet geladen, wat je weer data bespaart.

katySoms kom je op YouTube muziek tegen, die je hoe dan ook in een afspeellijst wil zetten. Een obscure cover of remix van een van je favoriete nummers bijvoorbeeld. De nieuwe Play’em app laat je alle muziek van YouTube doorzoeken en toevoegen aan eigen afspeellijsten. Handig voor huisfeestjes, als je iedereen op een simpele manier favoriete YouTube-nummers wil laten afspelen. Bij het maken van afspeellijsten laadt Play’em overigens de bijbehorende video’s niet, waarmee de app datavriendelijker is dan het recent verschenen Musx. Musx laadt namelijk ook (verkleinde) video’s.

Musx biedt echter ook allerlei sociale functies, zoals een nieuwsfeed waarin video’s op de Instagram-manier worden weergegeven, met een klein bijschrift en een overzicht van likes, reacties en het aantal keer dat een nummer opnieuw is gedeeld. Van dat soort frivoliteiten moet Play’em niks hebben. In een simpel overzicht zie je jouw afspeellijst, met bovenin een screenshot van het nummer dat je op dat moment hoort. Verder is er een volume-knop, shuffle-functie, en natuurlijk de mogelijkheid om nieuwe nummers toe te voegen. Zoeken op YouTube gaat razendsnel. Ook fijn: nergens staan reclames, wat de app een (mini-) voordeeltje op de gratis versie van Spotify geeft. Zolang de simpele app zo blijft, is het een leuke app om een muziekcollectie in op te bouwen.

haimlijsten

Via het hamburgermenu in Play’em ga je naar het overzicht van je afspeellijsten, die je onbeperkt kunt aanmaken. Onhandig aan applicaties als Play’em is natuurlijk dat je – ten opzichte van betaalde muziek streamingdiensten en de gratis versie van Spotify – niet eenvoudig hele albums achter elkaar luistert. De nummers daarvan zal je handmatig bij elkaar in een playlist moeten zetten. Als je dat echter geen probleem vindt, en gewoon lekker liedjes van YouTube in een afspeellijst wil zetten, is de keuze simpel: kies voor Musx als je afspeellijsten wil delen en graag sociale functies hebt, kies voor Play’em als je het graag zo simpel mogelijk houdt. Razendsnel zoeken, doodsimpel toevoegen en minimaal dataverbruik. Bij Play’em, less is more.

Downloaden: Play’em (gratis, iPhone, iOS 6.1+)
Ook genoemd: Musx (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2014, 18:38
Categorie Muziek
Onderwerp youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.