iCulture speelt: Threes update, Principia en Rise of Mana

Puzzelspel Threes heeft een update gekregen die afrekent met de per ongeluk ingeladen tutorial. Square-Enix komt verder met Rise of Mana.

ICS Threes iPhone iPad GvdWHet geliefde puzzelspel Threes dat eigenlijk best wel onverwacht zomaar even op nummer één stond in de Nederlandse App Store, heeft een update gekregen die de grootste fout in het spel gedag zegt. Maar Threes is niet de enige game waar je je in kan verliezen in deze iCulture speelt. Principia is een gigantische speeltuin van LittleBigPlanet-achtige proporties en de gerenommeerde uitgever Square-Enix onthult Rise of Mana, een erg lekker uitziende RPG.

Principia: uitgebreide doe-het-zelf game

ICS Principia iPad iPhone platformspelOp de PlayStation 3 en Vita heb je aan de LittleBigPlanet-games veel meer dan een simpel spelletje waarin je levels haalt. De games zijn complete bouwpakketten waarin je zelf in de weer kan gaan met alle onderdelen uit het spel om zelf je eigen spellen mee te maken. Die andere spelers wereldwijd dan weer kunnen adopteren in hun eigen spel. Principia doet nu precies hetzelfde voor iPhone en iPad, nadat de speeltuin al hooggewaardeerd werd op Android.

In Principia kan je meer dan 190 voorwerpen gebruiken waarmee je je eigen game kan vormgegeven, en daarnaast is er een technisch centrum voorhanden waarin je met simpele opdrachten voorwerpen kan ‘programmeren’. Banden die in plaats van rijden zorgen dat een voertuig zweeft? Waarom ook niet! Je kan allerlei uitdagingen neerzetten voor jezelf en andere spelers. De trailer geeft alvast wat ideeën daarvoor weg. Ideeën die voorheen al volledige andere games op de iPhone en iPad behelsden zelfs. Zo zien we een spelletje waarin je een stevige brug moet bouwen zodat een wit robotmannetje erover kan lopen, en een springspel waarin magneten de hoofdpersoon naar de andere kant trekken. De zwaartekrachtinstrumenten van Principia zorgen voor een oneindige vrijheid. Kijk maar eens wat eerdere ontwikkelaars al maakten. Als knutselaar mag je Principia niet laten liggen.

Downloaden: Principia (€3,59 zonder in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Threes rekent af met nare fout

ICS Threes iPhone iPad GvdWHet puzzelspel Threes is meteen na release een succes geworden op iPhone en iPad en dat is te begrijpen. Het spel hanteert een fris principe waarin je cijfers in elkaar schuift, maar altijd de hele kolom of rij meeneemt bij het verschuiven. Dat zorgt ervoor dat je je koppie erbij moet houden en dat Threes een andere denkwijze van je vergt dan praktisch elke andere match 3-game in de App Store. Daarmee word je dus de nummer één en verzamel je 149 laaiend enthousiaste recensies in Nederland. En nu verder!

Een nieuwe update van Threes zorgt ervoor dat je niet steeds lang hoeft te wachten op de app bij het opstarten. Als je nog met een potje bezig was, kom je daarin nu meteen weer terecht bij opnieuw starten. Tijdens het spelen zie je bovenin beeld nu een plusje op je volgende kaart, zodat je het ziet als het een waarde heeft hoger dan 3. Op de iPad kan je het scherm nu ondersteboven halen, de app bevat een link naar de soundtrack en ten slotte is de grootste, irritante fout uit Threes verwijderd. Je stuit nu niet meer per ongeluk op de tutorial als je het spel al eens hebt gespeeld. Threes, douze points.

Downloaden: Threes! (€1,79 zonder in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Square Enix komt met Rise of Mana

ICS Rise of Mana iOSZonnige bosomgevingen, kinderlijke figuurtjes met grote ogen en werkelijk overal waar je loopt tegenstanders tegenkomen. Jawel: er is een nieuwe Japanse RPG in aantocht voor iPhone en iPad. Rise of Mana wordt een gratis te downloaden game met in-app aankopen en omdat de maker Square-Enix erachter zit, moet je dan meteen even slikken. De Japanse ontwikkelaar is nooit te beroerd om bakken met geld te vragen om hun games te spelen op het touchscreen… en er is geen reden om aan te nemen dat dat nu anders is.

Het nieuwste deel in de Mana-reeks ziet er namelijk verbluffend uit. De trailer van bijna vier minuten toont rondlopen, gevechten, praten in het dorp en een hoop entourage en de scherpte en het kleurgebruik vallen meteen in positieve zin op. De gevechten ogen bovendien lekker direct, met aanvallen van alle kanten van allerlei schattige monstertjes – maar wel met de mogelijkheid om flinke spreuken los te laten en gevechten te beïnvloeden. ‘Binnenkort’ weten we hoe jofel Rise of Mana met in-app aankopen omgaat. De game ziet er alvast veelbelovend uit.

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2014, 19:36
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, threes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.