Piccolo Picture Books: iBooks voor kinderboeken

Piccolo Picture Books is een ebookwinkel voor kinderboeken. De boeken worden vijftalig uitgegeven (waaronder in het Nederlands) en kunnen door de app worden voorgelezen.

Piccolo Picture Books: Een heuse eBookstore voor kinderboekenUitgeverij Unieboek Het Spectrum is een van de grote Nederlandse uitgeverijen, onder andere verantwoordelijk voor de Winkler Prins encyclopedie en de Prisma woordenboeken. Ze geven ook kinderboeken uit onder de naam Piccolo Picture Books. Die gaan ze vanaf nu via een eigen ebook-store op de iPad verkopen. Je downloadt een gratis app, waarbinnen je via in-app aankopen de kinderboeken koopt.

De prentenboeken zijn beschikbaar in het Duits, Engels, Spaans, Frans en Nederlands. Ook kun je ervoor kiezen om ze op verschillende manieren met je kinderen te lezen. Zo is er een voorleesstem en kan de app de gesproken woorden oplichten om het leren lezen te bevorderen.

De Piccolo Picture Books app is nog wat leeg. Op het moment kun je alleen nog maar het boek ‘Blijf je bij me slapen’ aanschaffen. Er is ook een Lite-versie van een boek (De Wedstrijd) om te kijken of het aanbod je aanstaat, maar de volledige versie hiervan wordt gek genoeg alleen nog maar in de App Store aangeboden. Daar staat hij samen met vier andere, eerder uitgekomen Piccolo kinderboeken.

Het aanbod moet wel snel gaan groeien. Voor de komende paar maanden heeft Unieboek Het Spectrum 15 boeken klaar staan om te publiceren. Ook is het de bedoeling om de in de App Store aanwezige titels later alsnog binnen de app te bundelen.

Downloaden: Piccolo Picture Books (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2011, 11:58
Categorieën Boeken, Kinderen
Onderwerpen ebook, facebook, kinderboeken, voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.