iPhone-app Dari helpt soldaten in Afghanistan met vertaling

De applicatie Triplingo Dari is speciaal gemaakt voor Engels sprekende soldaten die in Afghanistan verkeren. Zo kunnen zij beter de taal van de lokale bevolking onder de knie krijgen.

Afghanistan met Triplingo DariDe gratis en recent verschenen applicatie Triplingo Dari heeft een bijzonder doel. Hij is in het bijzonder gemaakt voor Amerikaanse en andere Engelssprekende soldaten in Afghanistan en helpt hen de Afghaanse taal beter onder de knie te krijgen. Er zitten allerlei zinnen en woorden in die van pas kunnen komen in het gebied. Ze zijn opgesteld aan de hand van het Defense Foreign Language Institute; richtlijnen voor verdedigende taken in vreemde talen.

De lesstof in de applicatie is onderverdeeld in onder andere de categorieën ‘veiligheid & medisch’, ‘bevelen, waarschuwingen en instructies’ en ‘ondervraging’. Naast de taal wil de applicatie gestationeerde eenheden ook op weg helpen met culturele kennis. De app zit vol met tests. Hoe beter erop gescoord wordt, hoe hoger de status van de speler in de applicatie. Gewonnen badges laten zien welke taalbarrières al zijn overwonnen.

Nadat we gepraat hadden met familieleden die in Afghanistan waren geweest, was het duidelijk dat zoiets nodig was. We hadden de technologie al op orde. Toen we het in de groep gooiden, was iedereen meteen enthousiast en is een besluit snel genomen. Er is geen betere manier om vertrouwen te winnen dan een taal kennen. Dat is het uitgangspunt van al onze applicaties, maar gaat extra op in Afghanistan.

Dat zegt Triplingo-directeur Jesse Maddox tegen TheNextWeb.

Triplingo maakt al langere tijd applicaties met als hoofddoel voor de gebruiker om een taal beter onder de knie te krijgen. Die versies kosten 3,99 tot 7,99 euro. Triplingo Dari is vanwege zijn speciale doel gratis te downloaden – maar dat Triplingo op deze manier wat extra aandacht vergaart, zal de uitgever ook niet tegenstaan.

Downloaden: Triplingo Dari (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2011, 12:37
Categorie Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.